Ми у Facebook
03.06.2020, 14:48

У Рівному офіційно завершилась Аматорська баскетбольна ліга

фото з bcrivne.com.

Дирекція Аматорської баскетбольної ліги прийняла рішення достроково завершити чемпіонат та визначити переможця та призерів змагань.
Про хронологію подій розповів представник організаторів Дмитро Бовсунюк:

– Звісно, що проведення ігор було зупинено з оголошенням карантину, і після цього команди на майданчик не виходили. Ми сподівалися на краще, а тому вирішили не поспішати з тим, щоб оголошувати дострокове завершення чемпіонату, тож, офіційно матчі АБЛ були перенесені на невизначений термін. Зараз вже червень, і нажаль, оптимістичні прогнози не справдились. Команди-учасники підтримали думку, що далі тягнути нема сенсу. На це були як суб’єктивні, так і об’єктивні причини. Наприклад, в команді “Водник-НУВГП” грають студенти, більшість з яких іногородні, тож зараз влітку їх зібрати в місті – це нереально, адже крім безпосередньо ігор, їм треба тренуватися, десь жити, а за даної ситуації цього не можна зробити. Частково аналогічна ситуація стосується і БК “Рівне-2-ОСДЮСШОР”. Проблемно “зібратися” і юнацькій команді “ОСДЮСШОР”, які, фактично, вже “випустились” зі спортшколи, і зараз в них в пріоритеті – це ЗНО та вступна кампанія до ВНЗ. Теоретично певні проблеми можуть виникнути у наших учасників з інших міст, команд із Сарн та Здолбунова. Але, як вищезгадані колективи, так і наші суто аматорські команди погоджуються з тим, що головна проблема – це відсутність місця для проведення ігор. Навіть, у випадку послаблення карантину, усі зали для тренувань та проведення матчів – це є навчальні заклади, які і так в літній (міжнавчальний) період фактично закриті, а враховуючи тепершню ситуацію, то до початку нового навчального року, навряд чи там буде дозволено проводити якісь офіційні спортивні заходи. Крім того, влітку правильніше і корисніше займатися фізкультурою та спортом на свіжому повітрі. Тим більше, що в Рівному є для цього чудовий майданчик в парку імені Тараса Шевченка. Тож колективно зійшлися на тому, що під сезоном 2019-2020 треба підвести риску і дивитися з оптимізмом в майбутнє.

Щодо підведення підсумків, визначення чемпіона, призерів та фінального розташування команд в турнірній таблиці, то варто зазначити, що до початку карантину нам якраз вдалося завершити “регулярний чемпіонат”. Тож учасники відіграли повний цикл в два кола кожен з кожним і мають рівну кількість зіграних матчі. Тому, для затвердження фінальних місць команд за підумками сезону не доводилось застосовувати якісь додаткові показники. Цілком можливо, що, якби був плей-оф, то хтось десь “стрибнув би” вище, а комусь не вистачило б досвіду зберегти свою теперішню позицію. Відзначу, що у “виграші” опинилися команди, у яких відповідально ставились до кожної гри, і не втрачали перемоги через недооцінку суперника.

Тож, за підсумками сезону 2019-2020 Чемпіоном Аматоської баскетбольної ліги Рівненщини став “Лавісс”, який в 14 матчах здобув 13 перемог при одній поразці. Три наступні команди в своєму активі мають по 10 перемог та 4 поразках, але, за додатковими показниками, які прописані в регламенті, срібло дісталося молодіжці БК “Рівне – ОСДЮСШОР”, а бронза у БК “Сарни”. Новостворений БК “Вепри”, хоч і мав рівну кількість набраних очок в призерами, цього сезону залишився без медалей.

Повна турнірна таблиця – Вашій увазі:

Традиційно за підсумками сезону було визначено кращих в індивідуальних номінаціях:


Зображення з bcrivne.com.
Зображення з bcrivne.com.


Кращий нападник – Марков Сергій (БК Лавісс)
Кращий бомбардир- Заєць Сергій (БК Сарни)
Кращий центровий – Коваль Вадим (БК Вепри)
Кращий захисник – Ющик Артем (БК Рівне-ОСДЮСШОР)
MVP – Захожий Олександр (БК Лавісс)

Урочисте нагородження команд та гравців, організатори змагань планують зробити на першій грі чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги сезону 2020-2021.

За повідомленням з сайту баскетбольного клубу "Рівне".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ