Подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
05.06.2020, 08:00

Як виростити моднійшу мікрозелень: поради від фахівця з Рівного

harchi.info

Мікрозелень - моднійший і дуже популярний продукт у сучасній гастрономії. Секретами чіткого вирощування мікрозелені поділився рівняни Лещук Максим, який має у цьому великий досвід.
Мікрозелень це вже твердо зафіксоний продукт в сучасній ЗСЖ та фуд-культурі. Його почали використовувати для прикраси своїх страв першими шеф-кухарі каліфорнійських ресторанів наприкінці 80-х.

Мікрогрін – це невеликі паростки овочів, зелені і трав, які збирають і вживають в їжу після 7-14 днів від початку посіву. Має більш виражені смаки, які несуть в собі дорослі рослини. Вчені проводили дослідження та довели, що в паростках міститься в 5 разів більша концентрація вітамінів, каротиноїдів і мікроелементів, ніж в їх стиглих екземплярах.

В мікрозелені майже всіх вирощуваних культур сконцентрована добова норма вітаміну С, фосфора, заліза, магнію і кальцію, а також цілий комплекс вітамінів D, B, PP, E, A, K.

Ця справа не є затратною по часу, особисто в мене на вирощення зелені йде від 1.5 до 3 годин на день. Автоматичних стелажів я ще не встановлював, з автополивом. Намагаюся все робити в ручну, бо отримую від цієї роботи задоволення та якийсь гармонійний душевний стан.


Для вирощення мікрогріну вам потрібний лоток з отворами та піддон в який буде зливатися лишня волога ну і саме головне це хороше, якісне не оброблене насіння. З багатьма насіннями пробував працювати, багато нашого магазинного і базарного насіння просто пліснявіє. Потрібно обирати чисте без лишнього сміття насіння, без ознак оброблення хімією. Можна вирощувати як на субстраті так і без. Добре підходять лляні тканини, мішковина, вата, марля. Особисто моя рекомендація це кокосовий субстрат, він гарно тримає вологу та тепло. Коріння в ньому дуже комфортно себе почуває. Якщо ж без субстрату способом гідропоніки, то для цього треба більше часу і уваги.

Серед плюсів – здатність до очищення організму від шлаків та токсинів, омолодження клітин та покращує імунітет. Позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт та обмінні процеси нашого організму. Якщо вживати його на протязі декількох місяців, можна схуднути без шкоди для здоров’я.
Зелень має хороший тонізуючий еффект, наділяє енергією, бадьорить. Містить в собі багато білка, можна використовувати як альтернативу різним енергетикам.

За повідомленням груп APRICOT. RV у мережі Фейсбук, facebook.com/groups/174324050240515/.

Дізнайтеся, м'ясо якої птиці вибрати? Уяви себе баристою – як приготувати класну заварну каву вдома.
Коментарі:
Бесплатка


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net