Ми у Facebook
10.06.2020, 10:47

Електронний поліс: автоцивілка у зручному форматі

ᐈ Електронний поліс автоцивілки є чинним та не потребує роздрукування. ⏩ Загалом це таке ж страхування, як і паперовий поліс, однак в іншому форматі. Електронний поліс ОСЦПВ має вдосталь переваг ✌
Зміст

1. Електронна автоцивілка це

2. Ціна на поліс автоцивілки в Рівному

3. Рейтинг страхових компаній автоцивілка

4. Як вибрати кращий онлайн поліс автоцивілки

Електронна автоцивілка це


З полісом автоцивілки мав справу кожен водій. Це страхування є обов'язковим. Вперше автоцивілка оформляється під час придбання автомобіля, бо законодавством України заборонено користуватися своїм транспортним засобом, якщо у тебе немає поліса ОСЦПВ. І без нього водію не можна іздити куди-небудь незастрахованим транспортом.

ОСЦПВ, або автоцивілка - це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності водія щодо інших учасників дорожнього руху. Якщо трапиться ДТП, то страхова компанія винуватця ДТП відшкодовує збитки потерпілій стороні. Автоцивілка має свій термін дії. Поліс потрібно оформлювати щороку. Але, якщо сталася аварія та страхова компанія відшкодувала повний обсяг грошових виплат, то поліс автоцивілки потрібно оформлювати знов.

За станом на 2020 р виплати за автоцивілкою становлять 130 та 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну та здоров’ю відповідно. Автоцивілка регулюється законодавством та Моторно-транспортним страховим бюро України. Та до неї регулярно вносять зміни, наприклад, зростають ліміти грошових виплат та спрощується процедура оформлення страхування. А саме з'явився електронний поліс автоцивілки.

Ціна на поліс автоцивілки в Рівному


Електронний поліс автоцивілки є чинним та не потребує роздрукування. Загалом це таке ж страхування, як і паперовий поліс, однак в іншому форматі. Електронний поліс ОСЦПВ має вдосталь переваг. Його можно зберігати у телефоні чи планшеті. Також електронну автоцивілку неможливо підробити. Поліс формується у внутрішній базі МТСБУ та зберігається там, тому у співробітників поліції є можливість перевірки наявності страхового полісу навіть дистанційно.

Через те, що автоцивілка є обов’язковим видом страхування, то її вартість теж має бути доступною для кожного водія. Тому вартість поліса розраховується індивідуально згідно з наданими даними.

На вартість автоцивілки впливає:

• місто реєстрації власника;

• тип транспортного засобу;

• обсяг двигуна;

• особисті пільги;

• марка та модель автомобіля.

У великих містах оформити автоцивілку буде дещо дорожче, ніж у маленьких. Наприклад, на сайті UKASKO у Рівному автоцивілка коштуватиме від 518 грн, а для Києва вартість поліса з аналогічними параметрами становить від 947 грн. Різниця вражає. Але до вартості поліса закладено ризики, а у мегаполісі їх більше, ніж у невеликому містечку, тому ціни й відрізняються.

Рейтинг страхових компаній автоцивілка


Рейтинг страхових компаній містить декілька важливих факторів, наприклад, обсяг страхових виплат, рівень скарг клієнтів, кількість підписаних договорів тощо. Згідно з рейтингом Форіншурер за 2019 рік, за обсягом страхових відшкодувань клієнтам перші місця займають:

1. Уніка
2. ARX
3. СГ ТАС
4. PZU Україна
5. Інго Україна
6. Арсенал Страхування
7. Універсальна
8. Провідна
9. Княжа
10. Оранта


Загалом, рівень відшкодувань за автоцивілкою цих компаній становить від 1688947 до 326543 грн відповідно до переліку місць.

Як вибрати кращий онлайн поліс автоцивілки


Обираючи поліс, варто враховувати, що у різних компаній ціни на автоцивілку відрізняються. Але, загалом, функції страхування є більш-менш однаковими, як і ліміт страхових виплат. Тому, щоб не переплатити зайві гроші за страховий поліс, корисно користуватися агрегатором цін UKASKO.UA. Так ви можете порівняти і вибрати автоцивілку за найбільш вигідними умовами.

Також обов'язково треба читати відгуки щодо страхових компаній та переглянути їх незалежний рейтинг. Якщо водії рідко користуються своїм транспортним засобом і бажають максимально заощадити на автоцивілці, то є сенс оформити ОСЦПВ з франшизою. Це означає, що якусь суму при настанні ДТП винна сторона буде сплачувати самостійно.

Взагалі, найбільш вигідно оформлювати саме електронний поліс автоцивілки. Так не тільки є можливість порівняти пропозиції, але й сама автоцивілка онлайн коштує на 10% дешевше. Цей коефіцієнт закладено до формули розрахунку страхування. Тому оформляючи страхування ОСЦПВ онлайн - ви неодмінно заощадите власні кошти!





На правах реклами