Ми у Facebook
23.06.2020, 14:40

Чи можна в літню спеку носити мокру від поту маску (ПОРАДИ)

Влітку під сонцем коронавірус слабне, але нікуди не зникає. Тепла погода - на привід, щоб розслабитись. Центр громадського здоров’я України МОЗ опублікував головні правила використання масок, респіраторів та рукавичок в теплу погоду.
Правила використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) у літню пору такі ж, як і в будь-яку іншу. Захисну маску слід змінювати, якщо на неї потрапили біологічні рідини або вона стала вологою. Влітку це відбувається частіше. Це ж стосується і використання респіратора.

Вірус SARS-CoV-2 не розмножується на поверхні маски, але може зберігатися на ній деякий час.

В теплому і вологому середовищі, яке утворюється на поверхні засобів респіраторного захисту, створюються ідеальні умови для розмноження патогенних мікроорганізмів, які потрапляють туди із зовнішнього середовища або видихуваного повітря.

Тепла погода — це додатковий привід уважно дотримуватись правил використання захисних масок. А саме:
🔷не торкатися зовнішньої сторони маски під час її носіння;
🔷знімати маску за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя;
🔷не використовувати одноразові маски повторно;
🔷після зняття, або доторку до використаної маски, слід помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.

Як залишатися свіжими та бадьорими у спекотні дні літа (ПОРАДИ)

Щодо носіння медичних рукавичок влітку, то їх слід використовувати, коли є ризик контакту з біологічними рідинами. Наприклад, під час догляду за інфікованим. В такому разі рукавички слід зняти та утилізувати одразу після процедури, для виконання якої вони були надягнуті.

Одягаючи медичні рукавички в громадських місцях, слід пам’ятати про ризики.

Руки в рукавичках, якщо вони забруднені, так само як і без рукавичок, можуть переносити збудники захворювань на відкриті поверхні шкіри, зокрема на обличчя та слизову очей.

Надягнуті рукавички створюють хибне відчуття безпеки. А тривале використання медичних рукавичок може призводити до подразнення шкіри на руках.

Як правильно носити саморобну маску з тканини (ПОРАДИ)

"Незважаючи на послаблення протиепідемічних заходів, задля власної безпеки слід і досі дотримуватися фізичного дистанціювання (не менше 1 метра від інших людей у публічних місцях), гігієни рук, етикету кашлю та самоізоляції у випадку появи респіраторних симптомів.

Також необхідно дотримуватись тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, зокрема використання ЗІЗ в громадських місцях: магазинах, супермаркетах тощо. Ці рекомендації є у Постанові КМУ від 20 травня 2020 р. № 392 та діючих Постановах Головного державного санітарного лікаря України".

Про це інформує Центр громадського здоров’я України.

МОЗ не виключає, що може знову посилити карантин





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ