Ми у Facebook
15.06.2020, 16:23

«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для молодості та краси

У вівторок, 16 червня, о 10:00 на «Інтері» вийде рейтинг «Корисної програми», присвячений трійці найкращих cуперфудів - продуктів натурального походження, які покривають максимум потреб організму в поживних речовинах.
Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розкажуть, які продукти сповільнюють старіння і допомагають надовго залишатися молодими і красивими.

Ягоди годжі, насіння Чіа, спіруліна - цими суперфудами сьогодні вже нікого не здивуєш. Однак звичайні горіхи, гранат і гречка, виявляється, не менш корисні, хоча коштують в рази дешевше. У цих продуктах - висока концентрація вітамінів, нутрієнтів, мінералів, органічних кислот і антиоксидантів. Вони заряджають нас енергією і зміцнюють здоров'я. У чому секрет їх ефективності?



«Ці продукти - одні з кращих в списку найбільш доступних суперфудів, - розповідає дієтолог Борис Скачко. - Горіхи, наприклад, - джерело корисних жирів і мінералів. Вони підвищують рівень антиоксидантів в крові, знижують ризик появи атеросклерозу і мають протизапальні властивості. Гречку прирівнюють до суперфуду, оскільки насичення після неї відбувається миттєво, при цьому відчуття ситості залишається на тривалий час. З усіх злаків гречка - незамінне джерело заліза і антиоксидантів, тому її рекомендують включати в раціон всім, хто хворіє на анемію. І, нарешті, незамінне джерело вітамінів і антиоксидантів - гранат! Він підвищує рівень гемоглобіну, регулює травлення, а також дуже важливий для здоров'я серця. Додайте в свій раціон ці продукти і будьте здорові!»



Як правильно вживати горіхи, гречку і гранат і на що звертати увагу при їх купівлі? Який з цих продуктів стане лідером рейтингу і буде названий найбільш корисним? Чим цінні екзотичні суперфуди - насіння Чіа, спіруліна, ягоди годжі? І які дієтичні страви можна приготувати з суперфудів, глядачі дізнаються завтра, 16 червня, о 10:00 в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряні гості випуску - співачка Наталя Валевська, телеведуча Катерина Виноградова, співак Василь Бондарчук.




Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші спецвипуски «Корисної програми».

У середу, 17 червня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 продуктів для чоловічого здоров'я.



Загальні принципи здорового харчування єдині для всіх: більше овочів і фруктів, менше калорій, солі і цукру. Але є деякі продукти, які по-особливому впливають саме на чоловіче здоров'я. На думку експертів «Корисної програми», надовго зберегти молодість, силу і енергію чоловікам допоможуть яловичина, короп і помідори. Чому так важливо червоне м'ясо в чоловічому раціоні? Чи можна поліпшити фізичну форму, вживаючи яловичину? Чим саме корисний короп для чоловічого організму? Який сорт томатів краще вибрати для салату? І як при покупці відрізнити небезпечний овоч від екологічно чистого?


У четвер, 18 червня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 протизапальних продуктів.



Кращий спосіб відстрочити старість - вживати продукти з протизапальними властивостями: сою, імбир і ананас. Вони добре впливають на роботу кишечника і мозку, а також зміцнюють імунну систему. У чому перевага кожного з цих продуктів? Як розібратися в їх якості? На що варто звертати увагу при покупці? Які незвичайні страви можна приготувати з них? І хто займе перший рядок рейтингу цієї програми і отримає звання найефективнішого протизапального продукту?

У п'ятницю, 19 червня, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде спецвипуск «Корисної програми», присвячений рейтингу популярних страв для святкового столу.


Новий рік, день народження або весілля ... Важко уявити українське застілля без улюблених страв: червоної ікри, солінь і холодцю. Вони присутні буквально на кожному святковому столі. Як відрізнити якісну ікру від підробки? Які соління краще - фабричні або домашні? Чи можна їсти холодець і не товстіти? Смачні рецепти та професійні поради - у спеціальному випуску «Корисної програми» на телеканалі «Інтер».

А в суботу, 20 червня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 найбільш корисних цитрусових.



Сонячні, соковиті, смачні ... Цитрусові - найпопулярніші і поширені плоди в світі. Вони мають багато корисних властивостей, тому неодмінно повинні бути в нашому раціоні цілий рік. Завдяки великій кількості вітаміну С вони допомагають ефективно боротися з авітамінозом, зміцнюють імунітет і є потужними антиоксидантами. Який же з плодів виявиться найбільш корисним - апельсин, лимон або грейпфрут? На що звернути увагу, щоб вибрати якісний продукт? Як позбутися від гіркоти грейпфрута? У чому користь апельсинової шкірки? Скільки можна випити соку цитрусових без шкоди для здоров'я? І які незвичайні страви можна з них приготувати?

Текст і фото - пресслужба Інтер.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ