Ми у Facebook
24.06.2020, 13:35

Як може розпочатися новий навчальний рік для школярів Рівненщини

У Міністерстві освіти та науки прогнозують, як може розпочатися новий навчальний рік по усій країні. Тож чого чекати і батькам школярів Рівненщини?
Рішення про відкриття шкіл з 1 вересня або продовження навчання в режимі онлайн в Кабміні поки немає. За словами міністра освіти, все залежатиме від епідемічної ситуації в Україні.

- До кінця червня спільно з МОЗ готуємо додаткові протоколи, які визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл розпочнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу – з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як опанували матеріал його учні", – сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира МАНДЗІЙ в інтерв'ю РБК-Україна.

«Стосується кожного»: як уберегти підлітків від наркотиків?

В той же час Людмила Мандзій спростувала інформацію, яка хвилювала багатьох батьків Рівненщини. Мова йде про те, що навчання і далі відбуватиметься тільки дистанційно.

"Я хочу трохи спростувати фейк. В коментарі одному з телеканалів я сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів та технологій, які опанували вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання", – додала Мандзій.






На правах реклами