Ми у Facebook
12.07.2020, 08:40

Чи відкриють цього року дитячі оздоровчі табори?

Кількість нових хворих, кількість госпіталізованих, кількість померлих та епідеміологічна ситуація загалом не дозволяють відкриття дитячих оздоровчих таборів.

Відповідь дав на брифінгу 28 червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Як заявив очільник МОЗ України, через високий рівень захворюваності на коронавірус дитячі оздоровчі заклади не відкриватимуть раніше 31 липня. Про це повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, просто треба звернути увагу на ... кількість нових випадків коронавірусної хвороби, кількість людей, які кожного дня госпіталізуються, кількість людей, які помирають. І тоді набагато легше зрозуміти, чому саме ми не дозволяємо працювати дитячим оздоровчим таборам", - сказав Степанов.

Залишаться вдома на канікули: дитячі оздоровчі табори ще будуть закриті

За його словами, дитячий оздоровчий табір - це велика кількість дітей, які приїжджають з різних регіонів на відпочинок, а потім знаходяться разом певний період часу.

"Під час відпочинку в цих оздоровчих таборах можливі спалахи COVID-19, тому ... було прийнято рішення щодо заборони відкриття дитячих таборів відпочинку до 31 липня 2020 року", - зазначив він.

Коли запрацюють дитячі табори на Рівненщині

Нагадаємо, раніше заборона на відкриття літніх дитячих таборів діяла до 1 липня.

За інформацією МОЗ, в Україні за минулу добу зафіксовано 917 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 61 у дітей та 65 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 237 осіб – це антирекорд за кількістю госпіталізованих за добу. Одужали за добу 233 особи, померли 19 осіб.







На правах реклами