29.06.2020, 08:57
Уяви себе баристою – як приготувати класну заварну каву вдома
Як удома приготувати смачну каву, ніби з кав'ярні
Багато людей обожнюють ароматну каву зранку, але не всі знають як правильно приготувати напій або зробити його ще кращим. Вдома, якщо немає модної кавамашини, ми зазвичай просто заливаємо в чашку з помеленою кавою окріп і все, кава готова. Деякі гурмани варять каву в турці, але теж допускають помилки. Ми розповімо, як зробити улюблений ранковий напій ще кращим.
Мелена кава одразу після помелу починає втрачати свої смокові і ароматичні властивості, тому не варто молоти її багато та завчасно. Краще перемелювати зерна безпосередньо перед вживанням кави.
Як мелену каву заварювати в чашці:
Почніть з підігріву ємкості. Це можна зробити дуже просто – налийте у чашку кип'яток і залиште на декілька хвилин. Потім злийте воду і насипайте свою улюблену порцію меленої кави (1,5-2 чайні ложки), а тоді заливайте крутим окропом. Дайте каві трішки настоятися і перемішайте, а далі за смаком покладіть цукор або молоко.
Як варити каву в турці:
Щоб приготувати каву в турці з пінкою потрібно спочатку підігріти трохи саму турку, а потім насипати у неї кави і теж трохи підігріти. Далі насипати цукор і тільки тоді влити сиру холодну воду у співвідношенні 100 мл води на 2 ч. л. кави, ну або за своїми уподобаннями. Каву варимо на маленькому вогні, і як тільки почне підніматися пінка, каву треба знімати з вогню.
Мелена кава одразу після помелу починає втрачати свої смокові і ароматичні властивості, тому не варто молоти її багато та завчасно. Краще перемелювати зерна безпосередньо перед вживанням кави.
Як мелену каву заварювати в чашці:
Почніть з підігріву ємкості. Це можна зробити дуже просто – налийте у чашку кип'яток і залиште на декілька хвилин. Потім злийте воду і насипайте свою улюблену порцію меленої кави (1,5-2 чайні ложки), а тоді заливайте крутим окропом. Дайте каві трішки настоятися і перемішайте, а далі за смаком покладіть цукор або молоко.
Як варити каву в турці:
Щоб приготувати каву в турці з пінкою потрібно спочатку підігріти трохи саму турку, а потім насипати у неї кави і теж трохи підігріти. Далі насипати цукор і тільки тоді влити сиру холодну воду у співвідношенні 100 мл води на 2 ч. л. кави, ну або за своїми уподобаннями. Каву варимо на маленькому вогні, і як тільки почне підніматися пінка, каву треба знімати з вогню.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 2381Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 265
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1224
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 239
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 248