Ми у Facebook
30.06.2020, 16:55

Конвокацію на Рівненщині відзначили онлайн (+ФОТО, ВІДЕО)

Фото Артура Краснопіра

У Національному університеті «Острозька академія»відбулася Конвокація-2020 – урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам. У зв’язку з карантином це свято відзначали в онлайн-режимі на платформі Google Meet із прямою трансляцією на офіційному YouTube-каналі Острозької академії.
Конвокація розпочалася з подячного молебню у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького.

«Ви дійшли до своєї великої мети – здобули омріяну професію. Сьогодні ми дякуємо Богові за його великі благодіяння, за те, що ви, шановні бакалаври, навчалися в найкращому закладі вищої освіти України, за радість спілкування з викладачами і колегами-студентами, яка була упродовж чотирьох років. Ставайте господарями у своїй державі, хорошими керівниками і працівниками. Наша країна надзвичайно потребує ваших молодих дужих рук, вашого розуму в усіх ділянках суспільного життя. Обирайте справжні, а не фальшиві цінності», – звернувся до випускників настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський.



Майже 450 ще вчорашніх спудеїв сьогодні стали дипломованими спеціалістами п’ятнадцяти освітніх програм. Як стверджує випускник Острозької академії, бакалавр журналістики Михайло Іващук, університет для нього став платформою всебічного розвитку.

«Я отримав багато цінного досвіду, розвинув як професійні, так і особистісні навички. Середовище, у яке потрапляють спудеї на першому курсі, разюче відрізняється від шкільного, втім у цьому й перевага університетської освіти. Це не лише новий підхід до навчання, а й до життя поза батьківським домом. За чотири роки бакалаврату я став набагато ширше дивитися на світ, який мене оточує, розуміти, як він на мене впливає і як краще з ним взаємодіяти», – поділився враженнями Михайло.


Фото Артура Краснопіра
Фото Артура Краснопіра



Ґрадуантів привітав ректор, Герой України, професор Ігор Пасічник:

«Сьогодні ви отримали не просто диплом бакалавра, а диплом найпрестижнішого вишу – Національного університету «Острозька академія», який відкриває перед вами надзвичайно широкі можливості. Разом з дипломом ви також отримали високе звання українського інтелігента, який готовий служити своїй Батьківщині. Завжди будьте вдячні своїм батькам, адже вони дали вам життя, своїй державі Україні, адже в ній ви зростали, і віднині завжди пам’ятайте і бутьте вдячні своїй альма-матер».


Фото Артура Краснопіра
Фото Артура Краснопіра


Також Ігор Демидович із проректором з навчально-виховної роботи, професором Русланою Каламаж вручили бакалаврам дипломи з відзнакою.

«Щиро вітаю вас з успішним завершенням навчання і бажаю вам щасливої долі в щасливій Україні. Я переконаний, що головна мета навчання в Острозькій академії – це передусім наростити наш інтелектуальний потенціал, сформувати нашу нову національну еліту. Ви – майбутнє України, бо наша держава потребує молодих, креативних, високоморальних і високодуховних людей. Бережіть пам’ять про свою альма-матер», – звернувся до бакалаврів Голова наглядової ради НаУОА, Академік Острозького Академічного Братства, великий друг університету, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, Академік Національної академії Наук України, доктор філологічних наук, професор Микола Жулинський.

Випускників привітала Почесний академік Острозького академічного братства, член Наглядової ради НаУОА, лауреат найвищої нагороди Острозької академії «Україна-Фенікс-Лелека», незмінна інтелектуальна наставниця студентів, щирий друг університету, головний редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина:

«Дорогі друзі з великого братства Острозької академії, мені дуже приємно приєднатися до вас у цей величний день. Звісно, обставини поставили весь світ на паузу, але наше спілкування ще раз свідчить, що карантин може трішки віддалити географічно, але не може роз’єднати нас ні духовно, ні інтелектуально. Газета «День» з Острозькою академією крокує від початку її відродження, нас поєднує дуже велика біографія. І сьогодні я хочу нагадати лише декілька розмов в Острозі, які стали початками великих справ. І це були майже щорічні презентації книг серії «Бібліотека газети «День». Уся бібліотека «Україна Incognita», яка вже має дуже багато позицій, була презентована в стінах академії. Ми мали з цієї нагоди надзвичайно цікаве спілкування і я сподіваюся, воно залишило свої сліди. Очевидно про це знають і сьогоднішні випускники. Це важливо, адже зараз триває велика битва не лише на сході країни, а це битва, про яку ми говорили в книзі «Сила м’якого знака». Росія бореться з нами не за території, а за наше місце в історії. Я думаю, що Україна чекає саме таких випускників, яких спроможна дати лише Острозька академія – Волинські Атени, місце сили. Випускником цього навчального закладу був Петро Конашевич-Сагайдачний, зі стін академії вийшло чимало філософів, патріархів. Свого часу я студентам розповідала про формулу успіху – це ідентичність і модернізація. Острозька академія якраз є втіленням цієї формули, яку я вважаю цілком прийнятною для національної ідеї України».

Також бакалаврів привітали українська співачка, фольклористка, композиторка, солістка гурту «Go_A» Катерина Павленко та щирий друг Острозької академії, відомий український хіп-хоп виконавець, ведучий програми «Хеппі ранок» на радіостанції «ХІТ FM» Назар Хасан.


Фото Артура Краснопіра
Фото Артура Краснопіра



«Вітаю із закінченням важливого періоду вашого життя. Нехай усе, що станеться після вашого випускного, приносить вам тільки радість, надихає робити щасливими інших людей. А тим, хто планує вступати на магістратуру, бажаю, щоб усе відбулося легко і без проблем. Успіхів!», – сказала Катерина.

«Вітаю усіх, хто отримав почесне звання бакалавра Острозької академії. Хочу побажати, щоб ви завжди тримали марку, пам’ятали, який у вас рівень, пишалися цим. І вміли застосувати на практиці всю теорію, яку отримали в Острозькій академії. Я бажаю вам тільки найкращого!», – зазначив Назар.

Церемонія Конвокації-2020 продовжилася врученням дипломів звичайного зразка та онлайн-спілкуванням у межах факультетських спільнот.






На правах реклами