01.07.2020, 08:57
Замініть яблука полуницею – новий погляд на традиційну шарлотку
Цей пиріг готувати просто і виходить дуже смачний
Влітку під час затишних сімейних чаювань або прийомів гостей на столі часто з'являється ніжна, смачна шарлотка з полуницею, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
свіжа полуниця — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
цукровий пісок — 180 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
біле пшеничне борошно — 190 г;
розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
масло вершкове для змащування форми.
[imgF=160184
Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:
Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі. Потім у глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.
Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжнішою. Додати борошно, розпушувач, перемішати й з'єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.
Дно форми для випічки (краще роз'ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики. Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.
Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.
По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев'яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м'яти.
Інгредієнти
свіжа полуниця — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
цукровий пісок — 180 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
біле пшеничне борошно — 190 г;
розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
масло вершкове для змащування форми.
[imgF=160184
Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:
Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі. Потім у глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.
Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжнішою. Додати борошно, розпушувач, перемішати й з'єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.
Дно форми для випічки (краще роз'ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики. Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.
Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.
По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев'яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м'яти.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 2998Інші статті рубрики:
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1022
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 97
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 106
Рецепт 10-хвилинка: готуємо шоколадне печиво без випікання
Це неймовірне печиво не лише смачне, а й корисне. Особливо такі ласощі сподобаються вашим діткам.
переглядів: 520