Ми у Facebook
01.07.2020, 14:40

ПЦУ у Рівному утворила нову паломницьку службу

При Свято-Всокресенському соборі ПЦУ запрацювала паломницька служба "Метеора".
Метеора з грецької перекладається як «ті, що ширяють у повітрі, знаходяться між небом і землею». Коли кожен з нас глибоко поринає в щирий та справжній молитовний стан, то помічає здобуття висоти духу, з якої земні проблеми та страхи стають не такими важкими та страшними. Саме у пошуках цього метеорно-молитовного стану, подалі від земного життя, ховались колись монахи на грецьких гірських пагорбах-велетнях, створюючи там монастирі, щоб бути ближче до Бога і далі від людської метушні. Зараз Метеори — це православні монастирі в Греції, побудовані на гігантських обривистих скелях і велично спрямовані в небо, немов подарунок ченцям, котрі прагнуть наблизитися до Бога.

В дні, коли з екранів телевізорів та смартфонів потоками ллється страх та невизначеність, ми чомусь забуваємо, що свій метеорний стан ми здобуваємо собі самі. І тому зараз, як ніколи, так важливо бути ближче до Бога. Адже в часи випробувань людиною досягаються найвищі духовні висоти.



Ідея створення паломницької служби «МЕТЕОРА» назріла від великої потреби об’єднатись в осягнені духовної висоти кожного з нас. В час епідемії та природних катаклізмів нам усім потрібно зігрітись теплом сердець, об’єднатись молитвою та вірою в Бога.

Багато було відвідано святинь нашими прочанами. Багато було почуто настанов від монахів, священиків, гідів по всьому світу. Тому зараз настав час ділитись всім тим, що назбирали в серцях та в спогадах за всі ці роки.

- Саме для духовної та молитовної підтримки у здобутті духовних висот, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, і утворена паломницька служба «МЕТЕОРА» при кафедральному храмі, щоб об’єднати всіх прихожан і прочан навколо спільної духовної сім’ї на сторінках у соціальних мережах. Тут буде знайомство з величними монастирями і храмами, розповідь про благочестиве життя та повчанням багатьох святих, тощо, - говорить керівник паломницької служби Василь РУДНІЦЬКИЙ. - Тому запрошуємо підписуватись на сторінку у Facebook 👉 Паломницька служба Метеора , де буде спілкування про найголовніше: про ЛЮБОВ та ВІРУ, про духовні подвиги та Господні чудеса. Ну а пізніше, маємо надію, зможемо побачити цей світ і його святі місця на власні очі, мандруючи ним з вдячністю за Господню милість та підтримку в ці непрості для людства дні.





На правах реклами