Ми у Facebook
05.07.2020, 17:35

В Україні буде ще одне професійне свято

Його затвердив уряд на підставі указу президента Володимира Зеленського.
День виноградаря та винороба відзначатимуть щорічно у другу неділю листопада.

Кабінет міністрів України підтримав проект указу президента України Володимира Зеленського про призначення нового професійного свята ― Дня виноградаря і винороба, яке відзначатимуть щорічно у другу неділю листопада.

"На підтримку ініціативи працівників виноградарсько-виноробної галузі в Україні встановлено професійне свято — День виноградаря і винороба, яке відзначатимуть щорічно у другу неділю листопада", — зазначено в указі глави держави.

Професійне свято покликане вшановувати працівників виноградно-виноробної та садівничої галузей, відзначати їх досягнення та популяризувати українське садівництво, виноградарство та виноробство.

До речі, подібний проект указу про заснування свята був розроблений Мінагрополітики за ініціативи галузевих об’єднань та асоціацій та ухвалений на засіданні Кабміну ще в січні 2018 року.

Цього року з'явилися ще декілька професійних свят - 19 та 25 червня.

У червні Кабінет міністрів затвердив в Україні День фермера – свято, яке щорічно буде відзначатися 19 червня, в день прийняття закону “Про фермерське господарство”.

Раніше уряд погодив указ президента про встановлення Дня митника 25 червня. Ця дата - день ухвалення Верховною Радою закону "Про митну справу в Україні" в 1991 році.





На правах реклами