Ми у Facebook
06.07.2020, 12:40

Заміна відпустки грошовою компенсацією: умови

У Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області розповіли як замість щорічної відпустки отримати грошову компенсацію.
Про це повідомляє Бухгалтер.UA.

Відповідно до ч. 4 ст. 24 Закону "Про відпустки" передбачено заміну частини щорічної відпустки грошовою компенсацією за бажанням працівника. Разом з цим, тривалість наданої працівнику щорічної та додаткових відпусток не має бути меншою ніж 24 календарні дні. Тому, компенсація можлива лише в межах робочого року та після його закінчення за умови, якщо працівник використав 24 календарні дні щорічної основної та додаткових відпусток за цей робочий рік.

Хто з українців отримає 4200 злотих за втрачену роботу в Польщі

Якщо ж у працівника є невикористані щорічні основні відпустки тривалістю 24 календарні дні кожна, то компенсації він отримати не зможе. Така вимога пов'язана з тим, що відпустка надається працівнику насамперед для відпочинку та зміцнення здоров'я, тому закон і забороняє роботодавцю компенсувати грошима ненаданий відпочинок. Окремій категорії працівників, а саме особам віком до 18 років, заміна всіх видів відпусток грошовою компенсацією не допускається.





На правах реклами