Ми у Facebook
09.07.2020, 16:07

Послаблення карантину на Рівненщині: наскільки це буде безпечно? (+ОФІЦІЙНИЙ КОМЕНТАР)

Сергій Подолін, скрін з відео прес-служби РОДА.

У Рівненській області впроваджують послаблення карантину. Мають запрацювати кілька важливих для щоденного життя закладів.
В області, зокрема, дозволили роботу закладів фізкультури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань. Також можуть працювати творчі студії та відкриті майданчики музеїв.

Перед цим стало відомо, що у зв’язку із зростанням захворюваності на коронавірус Міністерство охорони здоров’я готує лікарні другої та третьої хвилі у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях.

Про це на брифінгу 4 липня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Перед цим, наприкінці червня, Президент України Володимир Зеленський доручив готуватися до другої хвилі коронавірусу в Україні. Також Рівненщина залишалася багато тижнів серед лідерів в Україні щодо захворюваності на COVID 19.

Тож, зважаючи на це, кореспондент ОГО дізнався деталі щодо послаблення карантину в Рівненській області:

«Перш за все хочу зазначити, що у нас в області немає різкого зростання захворюваності на коронавірус. Сьогодні ми спостерігаємо зниження темпів виявлення нових випадків захворюваності на COVID 19. Не зважаючи на те, що щодня реєструється 60-80 нових випадків, середня кількість тестувань за методом ПРЛ та ІФА тестів, перевищує такий показник як 24. Тобто це забезпечує велику кількість обстеження нашого населення. Дійсно, рішенням комісії ТЕБ та НС в області дозволена робота закладів з фізичної культури та спорту, спортивних залів та фітнес-центрів. А також проведення тренувань. Однак не групові та за умови збереження карантинних заходів. На такий крок керівництво ОДА зважилося, враховуючи покращення епідемічної обстановки в області й розуміння того, що людям важко четвертий місяць бути на жорсткому карантині. Але при тому, дуже сподіваємося на відповідальність керівництва закладів, на відповідальність людей, які там знаходитимуться, сподіваємося на жорстке збереження карантинних вимог. Сподіваюся, що наші контролюючі органи посилено слідкуватимуть за режимом роботи й вживатимуть заходів до порушників карантинних вимог. Що стосується дитячих садочків. Зважаючи на велику кількість звернень батьків, й зважаючи, що чимало закладів та виробництв повноцінно працюють, дітям треба знаходитися під наглядом. А є такі сім’ї, де єдине рішення проблеми – це дитячий садочок. Тому ми, враховуючи епідеміологічну ситуацію в області, дали дозвіл для 5 районів: Демидівський, Дубенський (крім міста Дубно), Дубровицький, Корецький та Радивилівський. Щодо міста Рівного, то в місті теж провели засідання ТЕБ та НС та випрацювали механізм можливого відкриття дитячих садочків», - пояснює заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.





На правах реклами