Ми у Facebook
09.07.2020, 19:02

Коли на Рівненщині може закінчитися карантин цілковито?

Олег Вівсянник, скрін з відео прес-служби РОДА.

Мешканці Рівненщини часто говорять про те, що вони вже втомилися від карантину. Адже доводиться себе добряче обмежувати, аби уникнути інфікування.
Проте, як запевняють медики, закінчення карантину теж залежить від усіх нас:

«Доволі серйозне питання. Хочу наголосити, що коронавірус дуже швидко поширюється і може мати складні наслідки. Особливо у людей похилого віку та у людей з хронічними захворюваннями. Дуже часто може призвести до ускладнень та, навіть, до летальних випадків. Якщо звернути увагу на світову статистику, внаслідок високої контагіозності, 80 відсотків населення Землі, у тому числі у тій чи іншій територіальній одиниці, перехворіє або може перехворіти на COVID 19. Згідно з статистичними даними, в нас в області більше 4 тисяч населення підтверджений діагноз, а це складає близько 4 відсотків. Ми повинні дотримуватися правил безпеки, соціальної дистанції, поводження в колективах, уникати перебувати в тих місцях, де є високий ризик інфікування. Все залежить від того, як ми будемо дотримуватися цих правил, убережемо себе від масових заражень, у разі проявів захворювання вчасно звертатимемося до лікарів, отримуватимемо лікування. Все залежить від нас», - зазначає начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Дізнайтеся, скільки дітей в Рівненській області захворіло на коронавірус? Чи вистачить для мешканців Рівненщини сироватки від укусів гадюк?





На правах реклами