Ми у Facebook
12.07.2020, 11:30

Як камінь у воду: польська поліція шукає 70 зниклих українців, які перетнули кордон у Медиці

Сім десятків громадян України так і не з'явились в господарство, яке їх офіційно запросило на роботу до Польщі. Поліція оголосила їх у розшук, бо занепокоєна, що українці можуть привезти коронавірус, - пише місцева преса.
Поліція Любартова розшукує 70 українців, які, перетинаючи кордон, заявили, що залишаться працювати у фермерському господарстві в ґміні Острув-Любельський, але так і не з'явились у господарстві, від якого отримали запрошення на сіліьськогосподарські роботи. Про це пише 24wspolnota.pl

Вони не пройшли обов'язковий карантин та тестування на коронавірус.

"Ці іноземці перейшли польсько-український кордон близько місяця тому. - Серед інших на прикордонному переході в Медиці. Вони вказали своїм робочим місцем ферму в гміні Острув-Любельський. Раніше вони також отримували запрошення на роботу з цього господарства, на підставі якого вони могли приїхати на роботу до Польщі. Вони так і не дійшли до цього господарства. Зараз ми їх шукаємо, - розповів Mł.insp. Анджей Антонєвський, дільничний командир поліції в Любартуві.



Відповідно до чинного в Польщі регламенту, громадяни України, які перетинають польсько-український кордон, зобов’язані пройти 14-денний карантин у нашій країні за місцем вибору.

- Людина може передати вірус на робочому місці, наприклад, на фермі. Якщо умови для цього забезпечені, вона може навіть працювати в цей час, зберігаючи адекватну ізоляцію від інших людей у господарстві, - пояснила газеті Магдалена Смолинська-Корнас, речниця провінційної санітарно-епідеміологічної станції в Любліні.

На 5 днів менше. У Польщі змінили правила карантину для українських заробітчан

У Польщі сезонним працівникам дозволили відбувати карантин, збираючи полуницю





На правах реклами