16.07.2020, 18:18
Які фрукти корисно їсти разом з кісточками
Ці фрукти можна і треба їсти разом з кісточками
Не всі люди знають, що в кісточках деяких фруктів користі не менше, ніж у самих смачних плодах. Тому варто вживати фрукти разом з кісточками. Вони багаті мікроелементами, які заповнять їх нестачу в організмі, а також володіють і іншими корисними властивостями, інформує Ukr.Media.
Ось кілька фруктів, кісточки яких корисні.
Виноград
Маленькі кісточки винограду сьогодні використовуються в якості інгредієнта для засобів, які допомагають боротися із надмірною вагою. Крім цього, у виноградних кісточках багато корисних речовин. Вони попереджають раннє старіння. Недаром, продається олія з виноградних кісточок для шкіри обличчя. Ще одним плюсом є те, що кісточок винограду бояться паразити. Багато виноградарів підтверджують це твердження. І наприкінці слід зауважити властивість кісточок зміцнювати судини. Це запобігає появі тромбів.
Апельсин
Цей смачний екзотичний фрукт володіє корисними властивостями, але його кісточки точно також корисні. Правда, вони немалі за розміром, з-за чого багато людей просто не може їх проковтнути. Між тим, апельсинові кісточки покращують роботу травної системи, а також сприятливо впливають на нервову систему.
Лимон
Ацетилсаліцилова кислота та антиоксидантні властивості лимона є і у його кістках. Вони сприяють омолодженню організму.
Мандарини
Мандаринові кісточки з усіх цитрусових вважаються найбільш корисними. Вони запобігають розвитку ракових клітин. Крім того, мають здатність приводити в норму артеріальний тиск.
Диня
Про користь дині відомо давно. Таку ж користь приносять і її кісточки. Вони здатні вивести зайву жовч. Небезпечна сечова кислота також боїться кісточок дині. До того ж, вони здатні запобігти появі каменів у нирках.
Кавун
Кавунові кісточки здатні «прочистити» кишечник. Вони виступають в якості пилососа кишечника, з якого виводяться всі токсичні відкладення і шлаки. Здавна був відомий спосіб позбавлення від гельмінтів. Треба було подрібнити насіння кавуна, а потім приймати його вранці і ввечері. Як і насіння дині, кавунові насіннячка є хорошою профілактикою появи каменів у нирках.
Наступного разу при купівлі фруктів і ягід варто згадати про користь їх кісточок і вживати їх разом з фруктами, щоб організм отримав подвійну користь.
Ось кілька фруктів, кісточки яких корисні.
Виноград
Маленькі кісточки винограду сьогодні використовуються в якості інгредієнта для засобів, які допомагають боротися із надмірною вагою. Крім цього, у виноградних кісточках багато корисних речовин. Вони попереджають раннє старіння. Недаром, продається олія з виноградних кісточок для шкіри обличчя. Ще одним плюсом є те, що кісточок винограду бояться паразити. Багато виноградарів підтверджують це твердження. І наприкінці слід зауважити властивість кісточок зміцнювати судини. Це запобігає появі тромбів.
Апельсин
Цей смачний екзотичний фрукт володіє корисними властивостями, але його кісточки точно також корисні. Правда, вони немалі за розміром, з-за чого багато людей просто не може їх проковтнути. Між тим, апельсинові кісточки покращують роботу травної системи, а також сприятливо впливають на нервову систему.
Лимон
Ацетилсаліцилова кислота та антиоксидантні властивості лимона є і у його кістках. Вони сприяють омолодженню організму.
Мандарини
Мандаринові кісточки з усіх цитрусових вважаються найбільш корисними. Вони запобігають розвитку ракових клітин. Крім того, мають здатність приводити в норму артеріальний тиск.
Диня
Про користь дині відомо давно. Таку ж користь приносять і її кісточки. Вони здатні вивести зайву жовч. Небезпечна сечова кислота також боїться кісточок дині. До того ж, вони здатні запобігти появі каменів у нирках.
Кавун
Кавунові кісточки здатні «прочистити» кишечник. Вони виступають в якості пилососа кишечника, з якого виводяться всі токсичні відкладення і шлаки. Здавна був відомий спосіб позбавлення від гельмінтів. Треба було подрібнити насіння кавуна, а потім приймати його вранці і ввечері. Як і насіння дині, кавунові насіннячка є хорошою профілактикою появи каменів у нирках.
Наступного разу при купівлі фруктів і ягід варто згадати про користь їх кісточок і вживати їх разом з фруктами, щоб організм отримав подвійну користь.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 4514Інші статті рубрики:
Які зараз черги на польському кордоні
Прикордонники повідомили інформацію про стан черг на польському кордоні станом на ранок, 19 квітня.
переглядів: 80
Рівнянам перерахують субсидії автоматично: кому все ж доведеться звертатися
З 1 травня по 30 вересня в Україні настає неопалювальний період, протягом якого будуть розраховані житлові субсидії.
переглядів: 114
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 297
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1249