Ми у Facebook
18.07.2020, 12:38

Свічка, яка погасла в церкві: поганий знак?

зображення з facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Православна церква України дала відповідь на питання: Чи погано, коли ви засвітили свічку в церкві й вона погасла?
Церковна свічка символізує божественне Світло, правду, істину, що перемагає темряву гріха. Вона також є видимим символом нашої віри та молитви до Бога, Якого ми просимо про допомогу. Та коли вона раптом гасне, деякі люди вважають це «поганою прикметою» і засмучуються. Проте, цього робити не варто. Запаліть свічку знову, якщо є таке бажання, але знайте: ваша турбота і любов про людину, за яку ви молитеся перед Господом, нікуди не зникає, коли гасне вогонь. Ніякого зла ми не робимо ані собі, ані ближнім, коли в наших руках від випадкового протягу погасне свічка.

фото з facebook.com/Orthodox.in.Ukraine
фото з facebook.com/Orthodox.in.Ukraine


Свічка аж ніяк не може бути провісником поганих подій чи новин. Ще з давніх часів вона стала символом звернення до Бога, а віск, з якого вона виготовлялася, символом пожертви та подяки Господу. Раніше в часи ремісництва, люди збирали бджолиний віск, робили свічки та жертвували їх храму – це своєрідна подяка Богу. Також церковна свічка має низку інших символічних тлумачень. Полум’я нагадує про сходження на апостолів Святого Духа у вигляді вогненних язиків. Запалена свічка в наших руках – це символ світлої віри, Господньої благодаті, що освічує нам шлях у темряві та показує правильну дорогу, це символ любові до Бога.

Про це йдеться на офіційній сторінці Православної Церкви України у мережі Фейсбук.

Тож не шукайте у формі вогню свічки, випадковому подиху сусіда, який загасив свічку, у якості матеріалу свічки чи у наслідках звичайного протягу ніяких непотрібних натяків, пояснень того, чого немає. Так виникають забобони, які є марновірством, помилковою вірою. Церква якраз підкреслює, що подібні забобони шкодять нашому духовному життю, пізнанню Господа та істинної віри. Коли в людини немає щирої віри в Бога, то «богом» для неї стає щось інше. Пам'ятайте: усі негаразди та сумніви можна побороти молитвою до Господа та щирим каяттям. Забобони ж, навпаки, перекручують істину віру та породжують у душі страх, який і стає причиною негараздів.

Під час відвідин храму варто концентруватись на щирій молитві, бажанні добра своїм близьким, на любові, чистій цілющій вірі у Господа нашого Ісуса Христа. І завжди пам’ятайте слова нашого Спасителя: «Я – Світло для світу; хто піде вслід за Мною, той не ходитиме в темряві, а матиме світло життя» (Ін. 8: 12). Живіть зі світлом і миром у душі та не вірте ніяким забобонам!


Нагадаємо, через Інтернет можна безкоштовно подати записки "За здоров'я" та "За упокій". Що це значить "зарити талант у землю"?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ