Ми у Facebook
19.07.2020, 08:40

"Бабло" не "фонить": збирачів чорниці з Рівненщини спіймали у Чорнобильській зоні (ФОТО+ВІДЕО)

Радіаційний фон назбираних 200 кілограмів ягід, які зловмисники мали намір продати, майже вдвічі перевищував допустиму норму.
Про це повідомляє Державна прикордонна слудба України. Красномовний цьому доказ - фото та відео, опубліковані прикордонниками на офіційній сторінці ДПСУ та в соцмережах.

Надвечір п'ятниці прикордонний наряд відділу "Млачівка" Житомирського прикордонного загону спільно з співробітниками Нацполіції в зоні ЧАЕС виявили порушників радіаційного режиму.



Троє мешканців Рівненщини незаконно проникли на радіоактивно забруднену територію з метою збору ягід чорниці. На момент виявлення чоловіки вже встигли назбирати майже 200 кг дикоросів.



Зібрану чорницю громадяни мали намір продати. Про те що радіаційний фон "врожаю" майже вдвічі перевищував допустиму норму, збирачів не бентежив.



При допустимому радіаційному фоні до 0,3 µSv/h, фон ягід подекуди заходив за показник 0,5 µSv/h.

За цим фактом на правопорушників правоохоронці склали протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення". Крім того, прикордонники направили повідомлення до уповноважених органів про виявлення ознак правопорушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки».









На правах реклами