Ми у Facebook
20.07.2020, 16:45

Рівненщина поволі перемагає коронавірус

Роман Сафонов, скрін з відео РОДА.

Нарешті у повідомленнях фахівців, які стосуються епідеміологічної ситуації в Рівненській області, можна почути оптимістичні нотки.
Показники захворюваності стають дещо кращими:

«Поширеність коронавірусної інфекції залишається значною. Але ми маємо позитивну динаміку, яка триває більше двох тижнів. Перший момент, який тішить, це те, що з послабленням карантинних заходів, очікуваного сплеску кількості захворювань, у нас немає. Це дуже позитивний момент. Другий момент, я би хотів відійти від цифр і зазначити, що один з найбільш значних показників – це те, що відбувається в стаціонарах. Ми маємо об’єктивно постійне зменшення наповненості ліжкофонду. Це дуже важливий критерій. Більшість районів Рівненщини перейшли з так званої «червоної лінії» в умовно «зелену». Складна ситуація залишається у Рівненському районі, адже там дуже розвинена промисловість, велика кількість людей і так не може бути, аби не було випадків захворювання на коронавірус. Далі – Костопільський район. І на третьому місці – місто Дубно. Ми маємо такий феномен, що доволі благополучна ситуація у Дубенському районі. Я направив вимогу на адресу міського голови Дубна щодо необхідності значного посилення контролю за всіма сферами пов’язаними з наданням послуг, життєдіяльності людей, аби цей рівень зменшити. Менша захворюваність, але знаходяться досі в «червоній зоні» знаходяться Березнівський, Здолбунівський, міста Рівне та Вараш, де трішки покращилася ситуація, є надія, що Вараш вийде з цієї зони. Ситуацію в місті Вараш тримаємо на особливому контролі. Вцілому, ситуація на Рівненщині – стабільна з деяким покращенням динаміки захворюваності», - говорить Роман Сафонов, головний державний санітарний лікар Рівненської області, керівник Рівненського обласного лабораторного центру.

Дізнайтеся, чи варто очікувати продовження карантину в серпні?На Рівненщині вже почалася друга хвиля захворювання на коронавірус?





На правах реклами