Ми у Facebook
22.07.2020, 19:00

На «Інтері» - день пам'яті Володимира Висоцького

40 років тому, 25 липня 1980 року, з життя пішов Володимир Висоцький. Він був кумиром цілого покоління. Його пісні досі звучать актуально, а фільми з його участю вважаються класикою кіно. На згадку про цю талановиту людину телеканал «Інтер» покаже в суботу кращі фільми, в яких зіграв видатний поет і актор.
Його вірші не друкували, а радіостанції не брали в ефір його пісні, але їх знала вся країна - Володимир Висоцький був кумиром мільйонів. Він жив і творив на максимальних обертах, наче боявся не встигнути. За 42 роки Висоцький написав понад 200 віршів і близько 600 пісень, зіграв десятки ролей в театрі і кіно. Він ступив на сцену легендарного театру на Таганці в 1964 році і служив там до самої смерті.



Тут він зіграв більше 20 ролей, серед яких Гамлет, Галілей, Пугачов, Лопахін, Свидригайлов.



Але всесоюзну популярність артисту принесла роль радиста Володі в драмі Станіслава Говорухіна і Бориса Дурова «Вертикаль» (1966).

З екрану прозвучали і п'ять авторських композицій, в тому числі «Пісня про друга» і «Вершина». Потім були геолог Максим в мелодрамі «Короткі зустрічі», поручик Олександр Брусенцов у військовій драмі «Служили два товариші», Микола фон Корен в драмі «Погана хороша людина», Ібрагім Ганнібал у фільмі «Розповідь про те, як цар Петро арапа женив» і багато-багато інших ролей.

Однак особливу популярність актор завоював після ролі капітана міліції Гліба Жеглова в телесеріалі «Місце зустрічі змінити не можна».





Загалом Володимир Висоцький знявся в 30 фільмах. Їм було написано близько 130 пісень для кінострічок, хоча багато які з них в картини не увійшли. Для свого покоління він став людиною, що випередила час, автором найточніших характеристик епохи. Володимир Висоцький вражав людей не тільки неповторною манерою виконання власних пісень і ролей, але і своєю неймовірною любов'ю до свободи, відкритістю та щирістю.

«В гості до Бога не буває запізнень», - співав Володимир Семенович. Легендарний артист пішов з життя 40 років тому, але його творчість як і раніше жива. Згідно з опитуваннями, Висоцький - другий після Юрія Гагаріна в списку кумирів XX століття.

Суботній ефір 25 липня «Інтер» присвятить пам'яті великого поета і актора. У цей день телеглядачі зможуть переглянути кращі художні фільми за участю Володимира Семеновича.



Об 11:00 вийде лірична кінокомедія «Куховарка» режисера Едмонда Кеосаяна, поставлена за однойменною п'єсою Анатолія Софронова. Щоб зіграти веселуна Андрія Бджілку, Висоцькому довелося перефарбуватися в блондина. А ще - говорити і співати не своїм голосом. Сам Володимир Семенович дізнався про переозвучення тільки після закінчення зйомок і дуже образився на режисера.



О 12:25 «Інтер» покаже драму «Погана хороша людина» режисера Йосипа Хейфіца, зняту за повістю Антона Павловича Чехова «Дуель». Фільм був відзначений призом на V Фестивалі націй в Таорміні (Італія) в категорії «Кращий виконавець чоловічої ролі».



О 14:25 на «Інтері» - гостросюжетний детективний фільм «Хазяїн тайги», знятий за повістю Бориса Можаєва «Влада тайги». Головні ролі в картині виконали Володимир Висоцький і Валерій Золотухін. Саме Золотухін умовив режисера Володимира Назарова взяти свого друга Висоцького на роль бригадира Рябого. Пізніше Назаров зізнавався, що Висоцький надзвичайно точно потрапив в характер свого персонажа. Для цієї картини Висоцький написав пісні «Будинок кришталевий», «Пісня Рябого» і пісню, що не ввійшла в остаточний монтаж «Скільки чудес за туманами криється ...»



О 16:00 - драма «Едина». Це друга спільна робота режисера Йосипа Хейфіца і Володимира Висоцького, який зіграв епізодичну роль керівника жіночого хору Бориса Ілліча. Спеціально для цієї картини артист написав романс «Ранок туманний», а також виконав авторську пісню «Погоня». Фільм «Едина» в рік випуску подивилися 33,1 мільйона глядачів.

Текст і кадри з фільмів надала пресслужба Інтер





На правах реклами