Ми у Facebook
29.07.2020, 17:00

Рівненські волонтери та активісти створять Будинок Ветеранів

У Рівному з'явиться Будинок Ветеранів
У Рівному з'явиться Будинок Ветеранів – це простір для учасників бойових дій АТО\ООС (ветеранів), частиною якого також стануть сім'ї загиблих героїв та військовослужбовців, волонтери та активісти міста. Рівняни кажуть, що необхідність такого простору назріла давно, його між собою навіть вже охрестили Будинком мрії.

У старенькому приміщенні на вулиці Гур'єва, 2 планують провести ремонтні роботи і створити платформу для спілкування та психологічного відновлення ветеранів та членів їх родин. Як відомо, у Рівненській області нараховується вже понад 5 тисяч ветеранів АТО/ООС, всі ці люди потребують підтримки. У Будинку Ветеранів буде кабінет психологічної допомоги, невеликий хостел, конференц-зал для проведення тренінгів і групових занять, а також простір для спілкування "коло друзів" та дитяча кімната.

До створення простору для ветеранів долучилися активісти громадської організації "Рівне Разом". Спільно з волонтерами і ветеранами вони вже розпочали демонтаж старих конструкцій. Отже, після демонтажу очікується капітальний ремонт всього приміщення – це заміна підлоги та дверей, нові комунікації і електропроводка, а згодом встановлять меблі, проведуть зонування простору та привезуть весь необхідний інвентар.



"Для багатьох держав, які в той чи інший спосіб брали участь у військових конфліктах, важливим питанням є і залишається реінтеграція ветеранів. У цих країнах розроблені спеціальні програми, які покликані реабілітувати учасників бойових дій. Йдеться як про фізіологічну, так і про психологічну реабілітацію, а також соціальне включення в життя своїх громад. Саме Будинок ветеранів в нашому місті буде комунікативним майданчиком між органами влади, волонтерами, громадськими організаціями. Ветерани це потенціал держави і ми маємо все зробити для повернення військових до повноцінного цивільного життя у своїх громадах!", - коментує рівненська волонтерка та ініціаторка проекту Вікторія Шинкаренко.



"Оскільки, ми постійно допомагаємо військовим. Ми відразу погодилися. Це буде їхня друга оселя. Тут вони зможуть поспілкуватись, порозумітись, побачити один одного. Вони мають розуміти, що вони потрібні нам, потрібні суспільству, і їх необхідно підтримувати. Саме тому ми долучилися до цієї ініціативи, взяли на себе усі демонтажні та будівельні роботи і повністю зробимо та профінансуємо реконструкцію приміщення. Думаю, ми вкладемося по часу в півтора – два місяці", - розповідає Віктор Шакирзян, керівник ГО "Рівне Разом".



Вже невдовзі приміщення, в якому відкриють "Будинок Мрії", стане сучасним простором, де усі, кого торкнулася війна у комфортних умовах зможуть завжди отримати допомогу та підтримку.





На правах реклами