Ми у Facebook
04.08.2020, 15:19

Тепер історію України можна буде читати без брому

Петро Кралюк, фото з його сторінки у ФБ.

Філософ Петро Кралюк, який родом з Рівненщини, написав нову працю - оригінальне і ґрунтовне дослідження історії України.
Том під назвою "Історія України «без брому». Розвиток державності на українських землях" побачив світ у видавництві Фоліо. Видання має 424 сторінки, на яких, як зазначено на сторінці видавництва, йдеться про розвиток державності на українських землях, розкривається історію державних змін на теренах України від прадавніх часів до нашого сьогодення. Усупереч висловлюванню відомого українського письменника і політика початку ХХ століття Володимира Винниченка, мовляв, не можна українську історію читати без брому, тобто заспокійливого. Петро Кралюк акцентує увагу на тому, що бездержавність — явище, характерне для багатьох народів. Тому українці у своєму прагненні створити власну державу були далеко не одинокі.

фото з facebook.com/AleksandrKrasovytskyy
фото з facebook.com/AleksandrKrasovytskyy


Автор розповів про те, що його надихало над роботою над цією книгою:

"Вважайте, "надихнув" Винниченко. Хотілося створити іншу історію України, непесимістичну, без "плачів і голосінь" за "втратами". Тут же, радше, йдеться про здобутки українців і про те, що ми не такі вже "бездержавні", - говорить Петро Кралюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівненський письменник Петро Кралюк: Нормальна нація повинна мати свого Бандеру

У Рівному письменник Петро Кралюк розповів про містику Пересопницького Євангелія

Письменник з Рівненщини Петро Кралюк став лауреатом премії "За громадянську позицію"

Про нову книгу філософа, який мешкає на Рівненщині





На правах реклами