Ми у Facebook
02.08.2020, 09:20

Поліцейські застерігають: зловмисники обкрадають рівнян під виглядом газової служби

Учора, 31 липня, до поліції надійшло два повідомлення, що до помешкань рівнян навідалися чоловік та жінка, представившись працівниками газової служби. В однієї жительки обласного центру вони заволоділи грошовими коштами, а завдяки власній пильності інша пенсіонерка не стала жертвою шахраїв.
Так, на вулиці Князя Романа близько опівдні до квартири 79-річної рівнянки прийшли чоловік і жінка та повідомили, що вони безкоштовно замінюють газові плити особам похилого віку, але за це потрібно заплатити символічну суму в розмірі 500 гривень. Заразом зловмисники поцікавилися, чи жінка проживає сама. Однак, пенсіонерка запідозрила лихе та попросила показати відповідні документи та службові посвідчення. Після цього зловмисники поспіхом залишили помешкання.

А вже за годину на вулиці Вербовій на порозі квартири 75-річної рівнянки псевдогазовики перевіряли витік газу із колонки. Після їхнього візиту у жінки зникли із шафи 22 тисячі гривень, 100 доларів США та 100 євро. За описом обох рівнянок, це були ті ж самі особи – у захисних масках, темноволосі, смуглявого кольору шкіри, орієнтовно 30-35 років.

Наразі поліцейські проводять розшукові заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину, та їхнього місця перебування. За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у помешкання, розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують громадянам: не впускайте в помешкання невідомих осіб, які представляються працівниками будь-яких державних установ чи комунальних служб, якщо ви їх не очікуєте. А про підозрілих осіб у під’їзді чи біля будинку негайно повідомляйте на спецлінію 102





На правах реклами