Ми у Facebook
11.08.2020, 09:22

Потопельник чи переможець: кого «поведуть» на мера Рівного «Слуги народу»

У Рівному та області жовтень точно буде «гарячим». В цьому не сумнівається ніхто, адже за два місяці у місті вже почалися серйозні передвиборні баталії, але є й те, що досі залишається «за сімома замками». Про що саме йдеться?
Про кандидата Х, який зможе стати реальним претендентом на посаду міського голови Рівного та додати чи то відняти собі рейтинг партії Зеленського.

Кандидата представить президент

Вже тривалий час у ЗМІ «ходить» інформація про те, що 18 серпня на Рівненщину завітає президент України Володимир Зеленський. Подейкують, що саме цього дня і буде представлено кандидата на міського голову Рівного від ЗЕ команди. У соціальних мережах рівняни вже жартують, чи таким рішенням очільник держави піддасть рейтингу своєму кандидату чи навпаки «потопить» його – покаже час. Водночас те, кого саме назвуть своїм місцевим лідером у президентській партії лишається загадкою.

Ставка не зіграла

Ще до карантину багато хто «ставив» на те, що єдиним кандидатом від президентської партії стане забудовник ЖК «На Щасливому» Роман Курис. Їх благодійну діяльність з нардепом ЗЕкоманди Дмитром Соломчуком важко було не помітити. Тим самим його називали беззаперечним лідером виборчої гонки. Але не так сталося, як гадалося.

Замість відомого забудовника естафету перейняв голова ГО «Рівне разом» Віктор Шакирзян і вся команда, яка працювала в громадській організації плавно перейшла у штаб Шакирзяна та активно займається його просуванням. Якби Шакирзяну дали «зелене світло» балотуватися від команди ЗЕ про це точно вже було б відомо. То ж швидше за все останній піде самовисуванцем.

Голова ОДА чи діючий нардеп

Серед тих, кому «приписують» статус кандидата на мера від «Слуги народу» є голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та нардеп Олександр Ковальчук. Обидва мають впізнаваність у місті, а над рештою можна ж і попрацювати. Хоча два місяці – не такий і великий термін. З власних джерел «ОГО» відомо, що Коваля не дуже любить місцева команда «Слуг», але в Києві голова ОДА має підтримку, то ж Коваль тим самим стає реальним претендентом.

Активізувався у Рівному і нардеп від обласного центру Олександр Ковальчук. Розвішені борди щодо можливості долучитися в команду, а ще – вже традиційні агітки, які в свій час спрацювали у нього на виборах до парламенту. Рейтинг Ковальчука у порівнянні з минулими виборами значно впав. Адже бачили в обласному центрі його не так часто, то ж беззаперечне лідерство, як на минулих виборах нардепу точно не «світить».

Той, хто кличе до джерел

Ще один можливий кандидат, якому «приписують» висування від «Слуги народу» - директор Рівненського водоканалу Андрій Карауш. Він вже закликав містян вертатися до джерел своїми бордами, то ж те, що він десь точно «намалюється» немає жодних сумнівів. То ж чому це не може стати команда ЗЕ?! Чи зможе Карауш принести перемогу партії президента – сумнівно. Адже той шанс працювати на імідж, будучи очільником потужного підприємства, вже втрачено. Та і зараз піар-методи команди Карауша бажають кращого. То ж ставка з ним для ЗЕкоманди, напевно, що не зіграє.

Нові-старі обличчя

Водночас в кулуарах не виключають ще і того факту, що новим обличчям від «Слуг народу» може стати хтось взагалі не надто знаний в політичних колах чи навпаки той, від кого цього точно не очікували.

Тим не менше довго така інтрига в політичній ситуації Рівного не затримається, адже в ЗЕкандидата вже не так багато часу, щоб залишатися «у підпіллі». То ж чекати вже не довго… [b][/b]







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ