Ми у Facebook
11.08.2020, 17:42

«Добре здоров'я на Інтері»: вся правда про щеплення

У середу, 12 серпня, о 13:20 глядачі побачать новий випуск ток-шоу «Добре здоров'я на Інтері», темою якого стала вакцинація. У студії програми на багато актуальних питань про щеплення відповість ведучий Олександр Лук'яненко разом c експертами ток-шоу.
Ще 20 років тому щеплення були обов'язковими для всіх. У минулому столітті вакцини врятували десятки мільйонів життів. А зараз існує тенденція відмови від вакцинації. У людей все частіше виникає питання: чи робити щеплення? Чи дійсно воно необхідне? Чого більше в вакцинації - користі чи шкоди? У студії програми на ці та багато інших питань відповість ведучий Олександр Лук'яненко разом c експертами ток-шоу.



Довго жити і залишатися здоровим людина прагнула завжди. Мрії, як правило, «шифрувалися» в казки: пропонувалося то викупатися в чані з окропом або молоком, щоб стати молодим і здоровим, то випити «живої» води. Згодом це бажання втілилося в реальність - винайшли вакцини від різних хвороб. Саме вони рятують мільярди людей від найстрашніших захворювань. Але чому досі деякі бояться щеплень? І чому їх дійсно варто робити?

До студії ток-шоу прийде ресторатор Олеся Хрустальова - мама двох дітей, яка виступає проти щеплень. Жінка вважає, що щеплення шкодять здоров'ю, знищуючи імунітет, тому робити їх не варто. Звідки з'явився цей страх? Як боротися з синдромом «батьківської тривожності»? Якими можуть бути наслідки відмови від щеплення? Як подібні настрої впливають на колективний імунітет?

Ще один гість програми - професійний мандрівник Артемій Сурін. Нещодавно він повернувся з кругосвітньої подорожі. Які щеплення йому довелося зробити, щоб обігнути земну кулю? Як в інших країнах ставляться до вакцинації? Куди не пускають без відповідних щеплень?



Вакцинація - найбільш популярна тема для розмов серед молодих батьків. Але іноді виникають питання, на які повинні відповідати лікарі, а не друзі або родичі. Чи варто робити щеплення дітям з хронічними захворюваннями? Як підготувати дитину до вакцинації? Як звести до мінімуму побічні дії щеплення? Які щеплення необхідно зробити протягом життя? Що робити, якщо графік щеплень був порушений? Чим безкоштовні індійські вакцини відрізняються від європейських? Хто із зірок робить дітям щеплення?

Популярний телеведучий Андрій Данилевич в силу своєї професії кожен день спілкується з багатьма людьми, а значить, постійно знаходиться в зоні ризику. Крім зйомок на телебаченні, у Андрія є ще одна робота - він виховує трьох синів. Після народження молодшого Саші у нього знову виникло питання - чи варто робити щеплення, щоб уберегти дітей від пандемій, вірусів і штамів, які з'являються в нашому житті? Щоб розвіяти сумніви, він звернувся за допомогою до експертів «Доброго здоров'я на Інтері».

«Були часи, коли ми лікували рани подорожником, а бронхіт гірчичниками, - говорить Андрій Данилевич. - Зараз, на жаль, штами, віруси з кожним роком стають все більш загрозливими для здоров'я, тому я схиляюся до того, що щеплення необхідні. Звичайно, про вакцинації існує багато різних думок та інформації в Інтернеті. Молоді мами часто самі стають «лікарями» і вирішують, чи потрібні їхнім дітям щеплення. Це проблема державного рівня. Повинні бути програми і якісні вакцини, щоб повернути довіру людей».



Які міфи існують про щеплення? Чим епідемія відрізняється від пандемії? Коли з'явиться вакцина проти коронавірусу і чи буде обов'язковим це щеплення? Розібратися у всіх питаннях, пов'язаних з вакцинацією, допоможуть експерти «Доброго здоров'я на Інтері»: імунолог Олег Назар, педіатр Анастасія Барзилович, психолог Наталія Ломоносова.

Не пропустіть випуск ток-шоу «Добре здоров'я на Інтері» про вакцинацію - у вівторок, 12 серпня, о 13:20 на телеканалі «Інтер».



Текст і фото - пресслужба Інтер





На правах реклами