Ми у Facebook
12.08.2020, 15:22

Львівські хірурги видалили жінці 10-кілограмову пухлину

Операція пройшла у Центрі хірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова
51-річна тернополянка звернулась за допомогою спеціалістів Центру хірургії у Львові, оскільки впродовж кількох місяців вона втратила понад 10 кг, хоча її живіт суттєво збільшився. Гігантську пухлину вагою 10 кг із заочеревинного простору видалили медики Центру хірургії. Про це інформують на фейсбук-сторінці медзакладу.

За словами медиків, у грудні минулого року жінці видалили пухлину у молочній залозі, після чого вона пройшла три курси хіміотерапії. Тоді ж у процесі обстеження у неї виявили велику ліпосаркому заочеревинного простору.

Оскільки пандемія та карантинні обмеження внесли свої корективи у плани на лікування, наслідки виявились плачевними. "Пухлина не лише збільшилась, а й змістила органи черевної порожнини вліво, здавила дванадцятипалу кишку та почала вростати в праву нирку", - зазначають медики.

Спеціалісти Центру хірургії прооперували жінку, "видаливши гігантську ліпосаркому, праву нирку, ліпому середостіння та виконали резекцію 6 і 7-го сегментів печінки з двома ехікоковими кистами".

У лікарні додають, що операція була дуже складною. Однак після оперативного втручання жінка почуває себе значно краще. Попереду її чекає реабілітація та відновлення сил.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ