Ми у Facebook
14.08.2020, 16:41

Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти

фото з ukrinform.ua.

Олександр Лукашенко заявив, що страйки у Білорусі - це спроба розхитати галузь, що буде лише на руку конкурентам. Таку заяву Лукашенко зробив на нараді, присвяченій роботі будівельної галузі.
Слова президента Білорусі повідомляє БЕЛТА.

"Звичайно, трудові колективи - це основа нашої країни. Ви мою позицію знали і знаєте. За часів пандемії, коли я практично заборонив звільняти людей, викидаючи їх на вулицю. Важко, складно, але і зараз непросто. Молодці будівельники, у них простіше ситуація, вони всі зайняті справою. Але, тим не менш, намагаються і будівельників там хитнути і так далі. Наша позиція однозначна: ми в тяжкі часи пандемії нікого не нахиляли, не змушували. І тут теж ми нікого не повинні тримати. Якщо люди хочуть працювати - будь ласка. Ось робота, приходьте, працюйте. Якщо людина не хоче працювати, ми ж його на аркані не зачаїлася ", - зазначив Президент.

Про можливі наслідки страйків глава Білорусі розповів на конкретних прикладах. У випадку з "Білоруськалій", якщо зупинити це нормально працююче підприємство на кілька днів, то це буде на руку основним конкурентам в Росії і Канаді. "Якщо вони застрайкують на два дні, то конкуренти - росіяни і канадці - перехрестяться. І швиденько на ринок поставлять те, що вони хочуть поставити", - сказав Олександр Лукашенко.

Аналогічно і щодо роботи машинобудівних підприємств, таких як МТЗ, МАЗ та інші. "Заради бога. Ви сьогодні не проведе 10 тракторів, які не поставите на ринок, завтра німці приїдуть з американцями, привезуть свою техніку росіяни. Теж перехрестяться", - зазначив Президент.

"Як мені доповіли, на МАЗі або МТЗ був приклад один: там 20 осіб вирішили висловити свою думку, кинули роботу і пішли. Завідуючий виробництвом каже: добре, йдіть хлопці, у мене людей вистачає, вся ця зарплата ось цих людей. Загорнули, повернулись на роботу ", - зазначив глава держави.

"Людям треба сказати, що це єдиний шанс у них врятувати підприємство. Рятуючи підприємство, будеш годувати свою сім'ю. На вулиці можна походити. Он їх, тисячами ходять. Можна приєднатися, походити. Але там грошей якщо і дадуть, то на два дні. там деяким доплачують. ми їх знаємо, ми показували їх. Ну на два дні дадуть. А потім що? " - зауважив Олександр Лукашенко.

Як повідомляє Укрінформ, колективи великих білоруських підприємств: ВАТ "БілАЗ", ВАТ "Керамін" і "Білмедпрепарати", почали страйк через ситуацію в країні.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,08% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,09%.

Вибухнули протести, які тривають уже п'ятий день. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, є загиблі.

Нагадаємо, у Білорусі на акції протесту вийшли жінки






На правах реклами