Ми у Facebook
15.08.2020, 13:30

Стрічка, яку також знімав український режисер, отримала престижну нагороду

фото з tvoemisto.tv

Українсько-румунська документальна стрічка Адріана Пірву та Олени Максьом "Не все буде добре / Everything Will Not be Fine / Totul nu va fi bine" отримала нагороду Міжнародної федерації кінокритиків FIPRESCI Award на 19-му Міжнародному кінофестивалі.
Фестиваль відбувався у Трансильванії (Transilvania IFF), в період з 31 липня по 9 серпня в м. Клуж-Напока, Румунія.

Нагорода від FIPRESСI – це ще одна дуже вагома відзнака українського, – зокрема, документального, – кінематографа і його потужного розвитку останніми роками. Упевнений, що на цей яскравий твір очікує ще багато міжнародних нагород.
, - зазначає кінознавець та кінокритик, арт-директор Української Кіноакадемії Алік Шпилюк.


фото з сайту Держкіно.
фото з сайту Держкіно.


Стрічка "Не все буде добре" – це драма про чорнобильське покоління, яке намагається осмислити своє місце в сучасному світі. 25-го квітня 1986 року молода румунська дівчина відправилась в Україну на екскурсію. Вона була на 6-му місяці вагітності. Наступного дня вибухнув 4-й реактор найбільшої в Європі атомної електростанції, викидаючи в небо хмари радіоактивного пилу. У кінці липня повністю сліпим народився Адріан Пірву, син цієї молодої румунки, яка подорожувала Україною і дізналася про Чорнобиль тільки після повернення додому. Лише в результаті фантастичної материнської жертовності й зусиль лікарів дитині частково повернули зір.

Про це повідомляє Держкіно України на своєму офіційному сайті usfa.gov.ua.

Нагадаємо, Netflix зняла стрічку про Паралімпійські ігри. Польща представить на Оскар фільм про українця. В Україні зніматимуть фільм про саксонського лицаря. В Парижі з'явилося "кіно на воді"





На правах реклами