Ми у Facebook
26.08.2020, 11:39

Завтра у Рівному буде фестивальний апофеоз!

Саме таку назву має концерт, який відбудеться в рамках III органного фестивалю «Musica Viva Organum». Жива музика органу.
В концерті беруть участь: Олена МАЦЕЛЮХ (орган), Ігор МАЦЕЛЮХ (флейта Пана), Меланія МАКАРЕВИЧ (фортепіано), Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії, диригент, Юрій СКРИПНИК.



Олена Мацелюх (органістка) Закінчила Львівську національну музичну академію ім. М. В. Лисенка. Провідна українська органістка Олена Мацелюх є солісткою Рівненської філармонії, а також Львівської Національної філармонії і Будинку органної та камерної музики у Львові. Вона виступає зі своїми концертними програмами по всій Україні і постійно гастролює у Швейцарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі, Чехії , Данії та США. Як один із кращих інтерпретаторів органної творчості Й. С. Баха у Східній Європі Олена Мацелюх вже декілька років відкриває Бахівські Фестивалі у Брно (Чехія) та у Вроцлаві. У Польщі Олену Мацелюх вітають шанувальники її таланту й на кількох інших фестивалях, зокрема – на престижному «Музика в Старому Кракові».

Ігор Мацелюх Обдарований музикант, який окрім флейти Пана, опанував ряд інших народних духових інструментів, закінчив Львівську державну консерваторію у 1996 з відзнакою. Він є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів виконавців на народних інструментах. Все ж найулюблениішим інструментом залишається флейта Пана. Будучи зрілим музикантом, Ігор Мацелюх і далі вдосконалюється у грі на цьому непростому інструменті у Кишиневській консерваторії. Ігор Мацелюх є ініціатором циклів концертів «Румунська музика», «Класичні медитації», «Від флейти Пана до органу», «Романтичні голоси», і т. д.. Репертуар виконавця складається з популярних класичних творів та народної музики, авторських композицій та власних аранжувань. Творча географія Ігора Мацелюха – це країни Європи та Америки. Та найохочіше пропагує виконавець флейту Пана у себе в Україні.

Меланія МАКАРЕВИЧ (фортепіано) Закінчила Львівську національну музичну академію ім. М. Лисенка (клас професора, заслуженої артистки України О. Рапіти). Лауреат VI Міжнародного конкурсу піаністів ім. Б. Дваріонаса (Вільнюс, Литва), відзнаки III Міжнародного форуму піаністів (Санок, Польща). Учасник Літньої музичної академії міжнародного благодійного фонду конкурсу ім. В. Горовиця, Музичних зустрічей польської та української молоді, фестивалів: «Контрасти» (Львів), Kyiv Music Fest, «Українська весна» (Познань, Польща), Міжнародного фестивалю камерної музики «Chamber Music Session» (Київ). Неодноразово виступала з речиталями та концертами з оркестром в Україні та за кордоном.

Юрій Скрипник головний диригент і художній керівник академічного камерного оркестру РОФ. Закінчив Рівненське музичне училище в 1978 році. Львівську державну консерваторію ім. М.В. Лисенка у 1984 році по класу оперно-симфонічне диригування (клас доцента Бобер Лариси Григорівни та Народної артистки України продюсера Луціва Юрія Олексійовича). З 1984 року праціє в Рівненському музичному училищі РДГУ. З 1987-1991 роки художній керівник оркестру народних інструментів. З 1991 – 2019 роки художній керівник симфонічного оркестру училища. В 1999 році організував молодіжний камерний оркестр Палацу дітей та молоді м. Рівне, з яким працює й донині. З 1995 року постійно співпрацює з академічним камерним оркестром РОФ. З 2017 року головний диригент оркестру Рівненської обласної філармонії. Нагороджений грамотою Міністерства освіти України та знаком Відмінник освіти.



Програма концерту:

Ф. Ліст. Malediction

Ф. Ліст. Угорська рапсодія №2

Ф. Пуленк. Концерт для органа, литавр і струнного оркестру

Концерт відбудеться в Залі камерної та органної музики, за адресою: місто Рівне, вулиця Соборна, 137.

Квитки на сайті онлайн:https://ticketclub.com.ua/eventsession/11782/
та в касі органного залу.
Довідка за тел. 0677501359, 0969631165.

Концерт запланований на п'ятницю, 27 серпня. Початок о 19.00.

Нагадаємо, у Рівному почався фестиваль органної музики "Жива музика органу" "MUSICA VIVA ORGANU" У Рівному можна було послухати живу музику Баха. А також музику Скрябіна.





На правах реклами