Ми у Facebook
06.09.2020, 13:04

Рівненщина: з понеділка дубенські школярі йдуть на осінні канікули

З наступного тижня у загальноосвітніх навчальних закладах міста Дубна мають розпочатись двотижневі канікули. А восени у школярів Рівненщини будуть ще одні додаткові канікули - через майбутні місцеві вибори.
Ілюстративне фото

На останньому засіданні Дубенської міської ради депутати внесли зміни до навчального процесу місцевих школярів.

У зв'язку з тим, що місто Дубно потрапило в "червону" епідемічну зону, із 1 до 5 вересня закладам загальної середньої освіти рекомендували перейти на дистанційну форму навчання. У цей час учні мали повторювати пройдений матеріал, а вчителі - перевіряти, як діти освоїли навчальний матеріал під час карантинних обмежень у 2019-2020 навчальному році.

Окрім того, з 7 до 20 вересня школи Дубна підуть на канікули.

Як надалі буде відбуватись навчальний процес у місті - наразі невідомо, інформує teza.tv.

Нагадаємо, 31 серпня біля стін Дубенської міської ради група батьків провела акцію протесту проти дистанційного навчання з 1 вересня, а також недопущення початку нового навчального року пізніше, як з 7 вересня 2020 року.

А в четвер, 3 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішенням комісії до «червоної» епідемічної зони віднесені місто Дубно та Костопільський район. А це означає заборона відвідувати навчальні заклади.

До речі, восени школярі Рівненщини, та й усієї країни можуть отримати додаткові канікули через майбутні місцеві вибори. Щоправда, це стосується лише учнів тих навчальних закладів, де розміщені виборчі комісії та дільниці для голосування. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на зустрічі з журналістами.
За його словами, зараз МОЗ разом із Центральною виборчою комісією розробляють механізм для безпечного проведення виборів в умовах пандемії.
«Ми вже зараз розуміємо, що необхідно робити додаткові невеликі канікули, щоб у той час, коли будуть засідання комісій і підрахунок голосів, діти не навчалися», – заявив Степанов.






На правах реклами