Ми у Facebook
07.09.2020, 10:29

У Білорусі силовики жорстоко розігнали протести. Чисельні затримання

Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY

Тривають протестні акції в містах Білорусі. Вчора, 6 вересня, вони відзначилися жорстокими діями силовиків.
Неділя традиційно відбуваються найчисельніші протести. Цієї неділі, як повідомляють ЗМІ, вийшло близько ста тисяч протестувальників. Уже на підході до обумовлених місць протесту, за повідомленням правозахисного центру Весна, поблизу станцій метро уже почали затримувати білорусів з біло - червоно - білими прапорами, під якими виходять протестувальники.


На проспекті Переможців силовики відгородилися від учасників маршу за допомогою колючого дроту. Фото: Вадим Заміровський, TUT.BY
На проспекті Переможців силовики відгородилися від учасників маршу за допомогою колючого дроту. Фото: Вадим Заміровський, TUT.BY


В Мінську люди вже збиралися від самого ранку, рухаючись до центру. Затримання почалися ближче до вечора. Протестувальникам щедро роздавали "кийків", при чому, як повідомляє ТСН, телеканалу 1+1, серед тих, хто затримував, були не лише білоруські силовики, але й "добровільні помічники", яких у нас називають "тітушками".



Відео належить ©ТСН, телеканалу 1+1.

Стотисячний марш з вікна готелю. Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY
Стотисячний марш з вікна готелю. Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY


В Мінську люди намагалися заховатися у кафе, працівники закрили двері, але силовики їх, не особливо церемонячись, висадили, й затримали кількох людей.


Дівчина в карнавальної біло-червоно-білій масці на марші солідарності. Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY
Дівчина в карнавальної біло-червоно-білій масці на марші солідарності. Фото: Дмитро Брушко, TUT.BY


Загалом, затримали кілька сотень протестувальників. На цей раз силовики затримували вибірково.

У публікації використані фото Вадима Заміровського та Дмитро Брушко, TUT.BY.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська. Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну. У Білорусі будинок опозиціонера закидали фарбою. Тіхановська назвала умови, за яких повернеться до Білорусі. Опозиція хоче скликати в Білорусі референдум. У Білорусі затримали 200 осіб. Серед них - 50 журналістів. "Ми не хочемо мовчати!" - Зірки білоруського спорту виступили зі зверненням. У Білорусі звільнили з в'язниці українського журналіста.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ