Ми у Facebook
12.09.2020, 10:00

Як на Рівненщині готуються до другої хвилі захворювання на коронавірус

Олег Вівсянник, скрін з відео РОДА.

Про другу хвилю говорять чимало: лікарі, науковці та політики. Про неї свого часу говорив і Президент України Володимир Зеленський. Тож, цілком очевидно, що до цього потрібно бути готовим, якщо ця друга хвиля "накриє" Рівненську область.
Детальніше про підготовку до другої хвилі на Рівненщині розповів начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Це питання має кілька аспектів. Перше – це надання медичної допомоги пацієнтам з Ковід. Основний момент – це наявність ліжкового фонду та вчасності надання медичної допомоги. Друге – це забезпеченість лікарськими кадрами, а також забезпечення медикаментами. Першочергове завдання – забезпечення цих ліжок кисневими точками, кисневими концентраторами, а також апаратами ШВЛ. Наразі ШВЛ-апаратів достатньо, в області працюють над забезпечення ліжок кисневими точками. Це питання на особливому контролі в голови РОДА. Управління охорони здоров’я ОДА та органи місцевого самоврядування, РДА закупляють кисневі концентратори для обладнання кисневих точок. Забезпечення лікарями на первинній ланці медичної допомоги складає понад 90%, молодшим та середнім медичним персоналом – 97-99%. Лікарів екстреної медичної допомоги вистачає. Крім того, є мережа приватних осіб підприємців, що надають медичну допомогу. Забезпеченість лікарів інтенсивної терапії, лікарів інфекціоністів, а також лікарів терапевтів є достатньою. Є кадровий резерв. На постійному контролі рівень забезпечення медичного персоналу засобами індивідуального захисту. Сьогодні цих засобів вистачає на три місяці лікування та боротьби з епідемією.

Щодо забезпечення лікарськими препаратами для лікування пацієнтів з Ковід. Сьогодні ми маємо достатнє фінансування для забезпечення медичних закладів необхідними ліками. Заклади фінансуються напряму з Національної служби здоров’я. Щоправда, є дорого вартісні лікарські засоби, які не входять до Національного переліку й такі лікарські засоби можуть бути придбані за кошти пацієнта або за інші кошти з незаборонених джерел фінансування.

Олег Вівсянник запевнив, що це питання знаходиться на постійному контролі.

Дізнайтеся, скільки на Рівненщині людей захворіло на коронавірус.





На правах реклами