Ми у Facebook
13.09.2020, 10:40

Місто Луцьк прикрасила скульптура Анни Ярославни, королеви Франції

У День міста у Луцьку на проспекті Волі, 3 урочисто відкрили пам’ятник Анні Ярославні - доньці Ярослава Мудрого, яка стала королевою Франції.
Фото volynnews.com

Церемонія відкриття відбулася за участі делегації посольства Франції в Україні на чолі з Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном.



Фото у фейсбук опублікувала директорка Французького альянсу у Рівному (Alliance française de Rivne) Надія Чумак:

"Сьогодні робота була дуже приємною: чарівне місто Луцьк прикрасила прекрасна Анна Ярославна Королева Франції (її скульптура чарівна). Перекладати пана Посла Франції в Україні почесно і водночас відповідально, а ще й приємно, бо має гарне почуття гумору і, звісно, величезний досвід (в тому числі й роботи з перекладачами, що дуже полегшує життя ось тим перекладачам".





Захід проходив у рамках VI Міжнародного фестивалю мистецтв "Anne de Kyiv Fest".

Міжнародний проєкт "Шлях Королеви" передбачає встановлення пам’ятників Анні Київській вздовж усього шляху, який вона подолала від Києва до Парижа. Перший пам’ятник в Україні встановили в листопаді 2016 року в Києві.

Подорож Анни Ярославни була досліджена групою українських та французьких істориків. Вивчивши джерела, карти стародавніх торгових шляхів, логіку безпеки, а також зв’язки княжого двору Київської Русі, науковці дійшли висновку, що маршрут Анни Київської проходив через міста: Київ - Луцьк - Краків - Прага - Раффельштеттен - Регенсбург - Майнц - Люксембург - Арлон - Париж.

Раніше ми писали:

В Європі відкрили ще один пам'ятник Анні Ярославні (+ФОТО)

У Польщі відкрили пам’ятник відомій українці (+ЕКСКЛЮЗИВНІ ФОТО)





На правах реклами