Ми у Facebook
18.09.2020, 09:00

Круте піке: чи допоможе Віталію Ковалю партія Слуга Народу стати мером Рівного?

Рейтинг Слуг Народу падає четвертий місяць поспіль. Такі невтішні результати є серйозною проблемою для Віталія Коваля, - претендента на посаду мера Рівного від правлячої партії. Чергове шоу, яке мало б врятувати ситуацію, обернулося для кандидата критикою експертів та невдоволенням мешканців.
9 вересня кандидат на міського голову Рівного від партії Слуга Народу Віталій Коваль прозвітував за рік роботи на посаді голови обласної державної адміністрації. Випадково чи ні, але про свої досягнення чиновник вирішив розказати акуратно перед стартом перегонів за крісло мера Рівного. Захід пройшов у звичному для Слуг форматі — пафосно та з спецефектами. Журналістів вивезли на будівництво північної об'їзної дороги. Представникам преси показали робочу техніку. Посеред поля встановили великий телевізор на якому мінялися солідні цифри та графіки. Зі слів Віталія Коваля, під його керівництвом, область стала економічно розвинутою, піднялася вгору в чисельних рейтингах, практично зникла проблема з поганим покриттям мобільного інтернету...

- Я радий, що нам вдалося в непростий час зберегти всі бюджетні показники. Ми одна з небагатьох областей. Але ми зараз маємо позитивні показники по бюджету. За 8 місяців у нас зростання 47% платежів від Рівненської області в Державний бюджет, - зосереджено доповідає Віталій Коваль.



Який результат хотіли отримати Слуги від цього шоу здогадатися не важко. Щоб стати мером Рівного Віталію Ковалю потрібно чимось крити негативний імідж своєї команди. Над виборчим штабом кандидата чорними хмарами висять численні скандали. Тут вам історія з судимим ґвалтівником Романом Іванісовим, якого Слуги зробили народним депутатом від Рівненщини. Сюди ж запідозрений в сепаратизмі Зе-нардеп Сергій Литвиненко і його зв'язок з скандальним Ківою. А ще ж є численні скандали за участю самого Віталія Коваля... З таким резюме всього за рік часу, знову переконати людей підтримати висуванця від Слуг завдання складне. Пафосний звіт з елементами шоу мав би допомогти вирішити цю проблему. Однак, знову не склалося.

Замість подяк і схвальних відгуків, звіт Віталія Коваля отримав порцію критики від експертів. Кандидат наук з державного управління Сергій Штурхетський в прямому ефірі “Суспільного” пояснив чому доповідь Слуги народу немає відношення до реальності.

- Насправді, ми маємо справу із такою пташиною мовою чиновників, які розказують про якісь місця, якоїсь фінансової спроможності чи якогось там соціально-економічного розвитку. За цими місцями, за цим рейтингом немає життєвого змісту. - каже Сергій Штурхецький у відео. - Достатньо нам глянути на сайт головного управління статистики і ми побачимо там зовсім інші цифри... Зростання не відбулося. Індекс виробництва сільськогосподарської продукції це 90%. Тобто, на 10% впало. Капітальні інвестиції просіли в двічі.



Користувачі соціальних мереж теж долучилися до критики кандидата в мери. Мережею ширяться колажі, де Віталій Коваль звітує за успішне будівництво токсичного заводу Кроноспан біля Рівного чи хизується збільшенням в 2.5 рази кількості вирубаних в області лісів. Та найгіршим сюрпризом для команди кандидата стала хороша пам'ять журналістів. Вони нагадали йому про питання річної давнини, а саме: Як Віталій Коваль зміг очолити область маючи мільйонні борги, уникаючи розрахунків з кредиторами, маючи штрафи за махінації з податками і при цьому отримуючи підряди на пів мільярда гривень з місцевого бюджету? Сьогодні, як і тоді це Віталій Коваль залишив без відповіді. Так само відкритим лишається питання, що робити Слугам щоб припинити втрачати довіру своїх виборців.

Джерело: газета Слово і час, №33 від 17 вересня 2020 року; стор.2





На правах реклами