Ми у Facebook
18.09.2020, 17:59

Відомий художник Бенксі втратив права на одне своє полотно

фото з banksy.co.uk

Яке, до того ж, давно уже стало легендарним.
Британський митець Бенксі програв дворічний спір щодо своєї картини "Метальник квітів" (Flower Thrower). Художник судився з виробником листівок Full Color Black.

Про це повідомляє The Guardian.

Бенксі позивався проти компанії з виробництва листівок Full Colour Black, яка використала для власних цілей його графіті.

Судові експерти відмовили в авторському праві, мотивуючи це тим, що сам Бенксі зберігає анонімність та малює свої роботи не на полотнах, а на чужій власності.


зображення з prm.ua.
зображення з prm.ua.


Робота "Метальник квітів" з'явився 2003 року в Палестині. На ньому герой тримає в руках букет квітів, але, дивлячись на його позу, можна подумати, що це граната або пляшка з запальною сумішшю. Людина зображена на малюнку в хустці та бейсболці, які приховують її обличчя. Її постать зображена чорно-білою, тоді як букет виділено кольоровими фарбами.

У своїй книзі Wall & Piece художник розповів, що коли працював над цим графіті, один з місцевих жителів підійшов до нього та сказав: "Ви прикрашаєте стіну" (мається на увазі паркан між Ізраїлем та Палестиною - ред.). Подякувавши перехожому, Бенксі почув у відповідь: "Ми не хочемо, щоб ця стіна була красивою. Ми взагалі не хочемо цієї стіни, забирайтеся звідси".

Про це повідомляє Прямий.

Нагадаємо, особистість Бенксі досі залишається загадковою. Вважають, що художник народився у англійському місті Брістолі, у 1974 році. А свою творчу біографію розпочав у кінці 1990-х, коли зайнявся графіті. За однією із численних легенд Бенксі вдався до малювання після дошкульного випадку з ним та його дівчиною, коли їх, нібито, під час затримання побили полісмени. Саме тому одним із мотивів його робіт є висміювання охоронців правопорядку. Хоча, цілком можливо, що це чергова вигадка, яких навколо постаті британського художника – безліч.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ