Ми у Facebook
20.09.2020, 08:00

Погода на Рівненщині вже натякає, коли прийде справжня осінь

Збираючись в поїздку та на прогулянку, не забудьте легку куртку. 20-21 вересня синоптики прогнозують легкі заморозки вночі та під ранок і суху ще досить теплу погоду вдень.
Хочеш - не хочеш, а справа помалу йде до зими. 22 вересня настане осіннє рівнодення, початок астрономічної осені. На вишнях та березах з'являються перші жовті листочки, хоч каштани ще зовсім зелені, на відміну від попередніх років. Погода вже натякає: літо скінчилося, одягайтесь тепліше й починайте пильнувати свої перці-помідори-базилік на грядках...

У неділю буде сухо, але досить прохолодно, рівненські синоптики прогнозують середню добову температуру +11 градусів.

20 вересня: Мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 2-7° тепла, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0-2°, вдень 12-17° тепла.

З понеділка трохи потеплішає.

21 вересня: Без опадів. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 20-25° тепла.

Про це повідомляє Рівненський обласний центр з гідрометеорології.

22 вересня 2020 настає осіннє рівнодення. Сонце сходить точно в точці сходу і заходить точно в точці заходу. У цей день воно знаходиться під і над горизонтом однаковий час - тобто день дорівнює ночі.

Увага! Укргідрометцентр попереджає про надзвичайний рівень пожежної небезпеки 20-21 вересня по всій Україні (крім Волинської, більшості районів Закарпатської та Чернігівської областей).


Народний календар погоди:

21 вересня — Різдво Пресвятої Богородиці (Друга Пречиста). Яка погода у цей день - такою вона буде й наступні три тижні. Якщо гарна сонячна погода - то й осінь буде тепла.

23 вересня нащі пращури погоду на осінь та зиму передвіщали за горобиною. Якщо горобини багато – на дощову осінь, якщо ж мало – на суху.

24 вересня - Феодори Олександрійської. На Федору починається справжня Золота осінь, яка триватиме до Покрови 14 жовтня.

29 вересня - Євфимії Всехвальної. Чим тепліша і ясніша погода цього дня, тим довше протримається осінь і пізніше почнеться зима.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ