Ми у Facebook
21.09.2020, 09:20

5 продуктів, які забезпечать вас жирними кислотами омега-3

Ми часто чуємо, що жири шкідливі для нашого здоров’я і варто максимально скоротити їх споживання. Справді, насичені жири та трансжири можуть нашкодити вашому організму і збільшити ризик виникнення багатьох хвороб. Однак, існують здорові жири, які потрібні нам.
До них належать жирні кислоти омега-3, які можна знайти як у тваринних, так і в рослинних продуктах, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Жирні кислоти омега-3 надзвичайно корисні для серця, оскільки вони допомагають знизити рівень тригліцеридів. У той же час омега-3 жирні кислоти також корисні для мозку. Встановлено, що вони допомагають знизити ризик СДУГ, депресії та хвороби Альцгеймера. Доведено також, що вони зменшують ризик виникнення респіраторних захворювань на кшталт астми.

Чому традиційний зефір завжди складається з половинок

Ось 5 харчових джерел жирних кислот омега-3, які варто вживати регулярно:

Риба. Жирна риба вважається найкращим джерелом омега-3. Лосось, сардина, скумбрія, а також інші морепродукти, наприклад устриці, вважаються надзвичайно корисними для серця саме через вміст кислот омега-3 та інших поживних речовин.

Морські водорості. Вегетаріанські джерела жирних кислот омега-3 також походять з моря. Їстівні види водоростей містять багато важливих для здоров’я речовин. Ви навряд знайдете їх в найближчому супермаркеті, але якщо є можливість, їх варто включити в раціон.

Насіння чіа. Це ще одне вегетаріанське джерело омега-3, значно доступніше та універсальніше, ніж попереднє. Насіння чіа можна додавати в смузі, салати та десерти, а також споживати як окрему закуску, яка допомагає контролювати вагу та зберегти здоров’я серця.

Волоські горіхи. Волоські горіхи використовуються для приготування м’ясних страв, салатів та десертів. Вони також містять багато кислот омега-3, рослинного білка та клітковини. Їх можна вживати протягом дня між основними прийомами їжі.

Червона квасоля. Це одне з найдоступніших джерело омега-3. Червону квасолю можна регулярно вживати у складі супів, салатів, гарнірів, рагу, тощо.





На правах реклами