Ми у Facebook
07.10.2020, 18:10

Які хворі повинні пройти тест на коронавірус (+ВІДЕО)

фото з prm.ua.

Таких категорій, які повинні пройти ПРЛ-тестування всього є три категорії.
Їх назвав головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Ехо України" на телеканалі "Прямий".

"Зараз ми також систематизували, кому стовідсотково потрібно проводити ПЛР-тест. Будь-якій людині з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції потрібно ПЛР-тестування у разі, якщо ти не зробив експрес-тест на антиген. Вже експрес-тест на антиген з’явився в наших протоколах стандартів надання медичної допомоги, бо це вже затвердила Всесвітня організація охорони здоров’я. Експрес-тест показує наявність або відсутність вірусу за 30 хвилин.



Тобто ми вже біля ліжка хворого або сімейний лікар на прийомі може це зробити, або, якщо є симптоми, то відправляємо мобільну бригаду, і мобільна бригада також зможе це потенційно зробити. Зараз поки що не може, бо ще мобільна бригада недооснащена антигенами. Але ми працюємо в цьому напрямку, щоб експрес-тести на антигени у них з’явилися. Це перша група.

Друга група людей – це всі, хто потрапив до стаціонару з пневмоніями, вони обов’язково повинні бути протестовані ПЛР-тестуванням на коронавірусну хворобу.

І третя група, яка стовідсотково тестується, – це люди, які перебувають на самоізоляції через контакт з кимось і в яких з’явилися симптоми. От як тільки появилися перші симптоми – одразу на тестування", - розповів Ляшко.

За його словами, всі інші не потребують ПЛР-тестування.

"Можуть пройти або скринінгові, або ІФА. ІФА перевіряє наявність імуноглобулінів, які є в крові і можуть свідчити або про ранню інфекцію – імуноглобулін М; або про перенесену хворобу – це імуноглобуліни G або так звані антитіла до хвороби", - додав головний санітарний лікар України.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Нагадаємо, в Україні знову хочуть посилити карантин. Скільки коштує викликати "швидку" і чому МОЗ хоче підвищити тариф.





На правах реклами