Ми у Facebook
03.10.2020, 14:43

На Рівненщині коронавірус забрав життя дитини

З початку тижня в Україні фіксують рекордну кількість інфікованих на коронавірус.
Декілька днів поспіль ця цифра сягає понад 4 тисяч. За словами експертів, така тенденція – не межа.

Медики пов’язують зростання кількості хворих із сукупністю факторів, часто незалежних від людини: погіршенням погоди, початком сезонних хвороб тощо.

«Осінньо-зимовий період – це якраз сезон, коли підвищується активність гострих респіраторних вірусних інфекцій, найбільш актуальна з них наразі коронавірусна хвороба. Зростання кількості хворих зараз відбувається в всій країні, особливо у західних областях. Це сукупність багатьох чинників: активізація інфекції з одного боку і з іншого, звісно, ми. Зараз, як ніколи раніше, потрібно дослухатися до того, що було сказано відносно носіння масок, дистанції тощо», – наголосив головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов.

На Рівненщині значно зросла кількість хворих на COVID-19.

«Друзі, ми бачимо антирекорди, як знову в Україні, так і в нашій області. 216 нових випадків є на Рівненщині, вперше зафіксовано смерть дитини, в якої було супутнє онкологічне захворювання, – зазначає перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. – Вкотре закликаємо: будьте обережними, дотримуйтесь карантинних обмежень! Зберігайте соціальну дистанцію та використовуйте засоби індивідуального захисту! Велике прохання – утриматися від відвідування родичів у лікарнях. Ми робимо все можливе, аби зупинити цю біду. Бережіть себе та свої рідних».

Головний лікар Рівненської обласної дитячої клінічної лікарні Віталій Бойко розповів: «Хлопчик 13 років з Рокитнівського району поступив до Рівненської обласної дитячої лікарні. Це пацієнт з онкологічною патологією. При поступленні ПЛР та ІФА тести показали негативний результат, так само, як і в його рідних. Під час його перебування на стаціонарі в дитини виявили COVID-19. Лікування було здійснене згідно протоколу, всіма медикаментами пацієнт був забезпечений. Але, на жаль, сьогодні вночі хлопчик помер».
Нагадаємо, всього на Рівненщині з початку пандемії на коронавірус захворіло 12770 осіб. 170 випадків закінчилися летально. 10146 пацієнтів подолали хворобу.

Зараз Рівненський обласний лабораторний центр перевіряє ще 310 зразків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ