Ми у Facebook
15.10.2020, 10:20

Які лікарні Рівненщини приймають кисневозалежних пацієнтів з COVID-19

Заступниця начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена ГАНДЗЮК розповіла, як розподіляють "ковідних" важкохворих у лікувальні заклади області.
Ілюстративне фото

Щоранку в управлінні проходять селекторні наради з усіма керівниками лікувальних закладів первинного та вторинного рівнів.

У першу чергу затверджують маршрути пацієнта з COVID-19. Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.



"Завдяки ефективній комунікації управління із керівниками закладів кисневозалежні пацієнти потрапляють у ті лікарні, де є кисень. А важкохворих пацієнтів доправляють туди, де є вільні апарати ШВЛ", - повідомила Олена Гандзюк.

За її словами, така комунікація допомагає тримати рівень летальності на Рівненщині на низькому рівні – 1,3% в області проти 1,9% в середньому по Україні.

Станом на 13 жовтня 2020 хворих з COVID-19 приймають 12 медзакладів області: Рівненська та Дубенська міські лікарні, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська та Дубровицька ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок. У зв’язку зі збільшенням виявлених хворих на Рівненщині до прийому хворих на коронавірусну хворобу підготували додаткові лікарні. Передусім, це Острозька та Рівненська ЦРЛ, а також Рівненська міська лікарня №2. Управління охорони здоров'я ОДА відправило звернення до МОЗ із проханням відкрити Радивилівську та Млинівську ЦРЛ, а також медичну частину м. Вараш для збільшення ліжкового фонду.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ