Ми у Facebook
19.10.2020, 14:30

Рівнянка поділилася секретами догляду за вазонами вдома

Сьогодні квіти стали не лише предметом естетичного задоволення, а й одним з найпоширеніших та найуспішніших видів бізнесу. Усіма секретами квіткового бізнесу ділиться з нами рівнянка Наталія Себа, власниця салону квітів “FLOVERS”.

- Наталю, 14 жовтня ви відзначаєте день народження салону. Розкажіть, наскільки прибутково тримати квітковий салон, які є специфічні ризики та у чому полягає успіх сучасного салону квітів.



- Де купуєте квіти? Чи працюєте із закордоном?

– Саме так, на Покрову в нас було відкриття, рік пролетів дуже швидко, він був насиченим, цікавим, красивим, сповненим вдячності від неймовірно великої кількості клієнтів. Я дуже задоволена результатом роботи, і уявіть, що це лише початок. А далі буде ще краще.

Так, ми працюємо із Голландією. Всі закупи здійснюються на аукціонах, це дуже цікавий процес. Коли їздила на виставку в Alsmeer, була присутня на одному з аукціонів, кожен садівник пропонує свою продукцію, той чи інший вид вазонкової продукції. Співпрацюю з фірмою. Свої замовлення скидаю брокеру, а він безпосередньо моніторить ціни і здійснює закупи.

- Чи доводилося вам виправляти “махінації” постачальників?

– Ні, такого з нами ніколи не було. Як я вже казала, співпрацюю з Голландією. Повірте, це прозорий процес. Робота із закордонними партнерами є досить чесною та порядною.



- Наталю, які зараз найпопулярніші вазони серед рівнян?

– Найбільш популярними є орхідеї. Ці квіти досить доступні за ціною. Вони є на будь-який смак та колір. Також клієнтів ваблять декоративно-зелені вазони. Це і заміокулькас, його знають в народі як доларове дерево. Сансев’єрія - ними озеленюють ресторани та готелі. Повірте, кожен вазон має свого власника. Також хочу зауважити: іноді все залежить і від сезону. Наприклад, восени досить поширені є вереск, самшит, інші деревоподібні вазони, які призначені для двору. Магнолії купують весною, пуансетія (різдвяна зірка), мандаринові дерева більш популярні перед новорічними святами .

- Як працюєте у час карантину? Чи маєте власну доставку?

- Зізнаюся, карантин нас лише зробив сильнішими. В час карантину у нас було багато роботи. Ми відкрили для себе щось нове. Почали працювати в онлайн.

Доставка у нас по місту абсолютно безкоштовна. Ми відкриті для кожного нашого клієнта. Дякувати Богу, на сьогодні у нас багато вдячних клієнтів. З’явились роздрібні клієнти майже по всій Україні. Тепер смс-вдячності отримуємо частенько. Для мене моя робота - це любов мого життя. Я хочу дарувати й наповнювати цей світ радістю, дарувати лише позитивні моменти, а фінансова сторона - це мій бонус. Клієнти навіть називають мене “квітковою феєю” (сміється).



- Наталю, скажіть а чи часто вазони дарують чоловікам?

– Так, досить часто. Зазвичай це ексклюзивні вазони. Наприклад: цитрусові дерева, бонсай. Досить популярним є антуріум.

Не секрет, що квіти фарбуть. Чи фарбують вазони?

- Так. Голландці ламають стереотипи. Вносять новинки у наш час. Дійсно, вазони почали фарбувати. Це й орхідеї, різні сукуленти, кактуси. Велике враження отримала від поїздки саме до Нідерландів. Виставка квітів Alsmeer – це щось неймовірне, приємні враження на все життя.

- Чи у “FLOVERS” ростуть ціни перед святами?

– Ні. Ціни у магазині ростуть лише коли змінюється ціна закупки.

А що робите із вазонами, що втратили свою привабливість? Чи доводиться багато викидати?

– Що ви, жодного. Маю таку добру звичку – дарувати!

- Скільки в середньому коштує вазон у вашому магазині?

– Насправді ціна різна від 30-40 гривень. Але є й такі, як бонсай, вартість якого від 2500-3000 тисяч гривень.

До речі, у вас досить цікава назва FLOVERS. Розкажіть, у чому полягає така ідея створення логотипу?

– Буду із вами відверта: це мій внутрішній стан - любов. Тому у центрі чітко виділене слово LOVE. Всесвіт почув мене, і я відкрилася, як символ цього є зображення квітки Лотос. Кажуть краса врятує світ, а я кажу – ЛЮБОВ. Назва дуже приваблива. Мені часто телефонують із проханням, взяти нашу назву. Серед інших міст є магазини із нашою назвою. До речі, у Києві скоро буде відкриття.

- Як ви з усім справляєтеся, чи є помічники?

– Насправді все роблю сама. Вихідних у мене практично немає. Але я маю шалену підтримку моєї родини. І особливо я вдячна своєму чоловіку. Ми з ним обоє підприємці. Тепер це наш сімейний бізнес.

- Декілька порад від вас, як все ж таки доглядати за вазонами удома?

– Обов’язково в першу чергу потрібно знати назву, щоб знати, як доглядати. Правильний полив, добриво, світло, ну і звичайно - Любов!



м. Рівне, вул. Миколи Карнаухова, 4

(096) 500-89-83


https://facebook.com/floversrivne





На правах реклами