Ми у Facebook
19.10.2020, 23:03

Кандидати на мера та політичні партії: кого підтримують рівняни

15 жовтня видання "Дзеркало тижня" оприлюднило результати соціологічного опитування, яке провела соціологічна компанія INFO SAPIENS від імені Міжнародного республіканського інституту в усіх обласних центрах України.
На загал, можна відзначити, що результати підтримки кандидатів на міського голову Рівного не були несподіваними. У виборах міського голови Рівного пара лідерів не змінилася, що вже неодноразово засвідчили різні дослідження впродовж виборчої кампанії.

Лідером й надалі залишається “відкриття року” Віктор Шакирзян. Натомість, варто відзначити, що другим в рейтингу залишається Олексій Муляренко, який зумів не лише втримати, але й наростити свою електоральну підтримку до твердих 12%.

Це відбулося навіть попри те, що ЄС вирішила висунути кандидатом не його, а безпартійного ректора Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської — маловідомого в місті Рівне Олександра Третяка. Останній, до речі, таки спромігся забрати в Муляренка 3%.

Позитивну динаміку росту за останній місяць, крім Олексія Муляренка має ще й Віталій Коваль, який посідає третю сходинку рейтингу. Однак, він так і не спромігся спроектувати на себе рейтинг президента і партії “Слуга народу”.

Інші кандидати, які представляють діючу міську владу (Галина Кульчинська, Юрій Вознюк, Віталій Герман), не зважаючи на свою масову медійну кампанію, відомі політичні бренди та можливості, які надають їх посади не змогли підняти свій рейтинг хоч би до 8%.

Дивно “зрікся” своїх мерський амбіцій і Олег Осуховський, який вирішив підсилити своїм рейтингом команду Свободи. Подібна історія відбулась також зі Святославом Євтушенком, який так і не наважився позмагатись за крісло мера і зосередився лише на тому, щоб завести свою рухівську команду до міської ради.



Натомість несподіваними виявилися електоральні настрої рівнян щодо політичних партій, які підтримують рівняни.

Так, лідерами серед політичних сил є "Європейська солідарність" та "Слуга народу". Інші політичні партії, які долають 5% бар'єр, - "За майбутнє", "Свобода", "Голос", ОПЗЖ, "Сила і Честь".

Натомість "Батьківщина", "Радикальна партія" та "Рівне разом" не долають прохідний бар'єр. Можливо це пов'язано зі скандалами останніх про недотримання гендерних квот при реєстрації списку кандидатів до міської ради. Або ж, як і в інших політчиних силах рівняни не побачили в партіях сильних особистостей, але результати кажуть самі за себе:







На правах реклами