Ми у Facebook
28.10.2020, 12:05

Катування в Кагарлику: підозру оголосили ексначальнику відділку поліції — він п'ятий фігурант у справі

В Офісі генерального прокурора оголосили п’яту підозру в справі про зґвалтування та катування у Кагарлицькому відділку поліції колишньому очільнику відомства Сергію Панасенку.
Про це "Громадському" повідомила адвокатка потерпілої Нелі Погребицької Злата Симоненко. Також про факт це написали на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, екскерівник відділення поліції знав про те, що 9 січня 2020 року його підлеглі затримали двох людей без оформлення та утримували їх упродовж ночі в підрозділі поліції пристебнутими наручниками до батареї. Проте керівник не вжив заходів для припинення незаконних дій поліцейських та не повідомив до компетентних органів про цей злочин.

Суд відправив Панасенка під цілодобовий домашній арешт. Екскерівнику відділку поліції інкримінують статтю 146 Кримінального кодексу.

Аварія у Рівному: водій ВАЗівки помер у лікарні

Що це за справа?

Вранці 25 травня стало відомо, що внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки.

Згодом ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції в Київській області за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років в'язниці.

Наразі у справі п'ятеро підозрюваних: двоє експравоохоронців перебувають під вартою — Микола Кузів та Сергій Сулима, троє під цілодобовим домашнім арештом — Сергій Панасенко, Євген Трохименко, Ярослав Левандюк. Останнього суд відпустив під домашній арешт 27 жовтня.

Загалом у справі три епізоди: зґвалтування та катування у травні 2020 і катування у січні 2020.

Безпосередньо травневе зґвалтування інкримінують Миколі Кузіву та Сергію Сулимі, Ярославу Левандюку та Євгену Трохименку — травневе катування, а також усім чотирьом — катування у січні цього року. Сергію Панасенку інкримінують невжиття відповідних заходів після отримання інформації про злочин.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ