Ми у Facebook
29.10.2020, 17:00

Instagram змінив правила публікації оголених фото

Instagram втрапив у скандал через расизм
Протягом цього тижня Instagram і Facebook оновлять правила, пов’язані з публікацією зображень оголеного людського тіла. Цього змогла домогтися модель плюс-сайз Наоме Ніколас-Вільямс. Модель звинуватила Instagram у цензурі, після того, як з платформи видалили деякі її знімки, які вважалися такими, що суперечать наявним правилам. На них Наомі позує у велосипедках, прикриваючи груди руками, пише maximum.fm

Також соцмережа зіткнулася зі звинуваченнями у систематичній дискримінації інших темношкірих і плюс-сайз-користувачів. Їх публікації видалялися частіше, ніж точно такі ж пости, зроблені людьми зі світлою шкірою та стрункою статурою. Після цього Ніколас-Вільямс та інші активісти створили петицію, яку наразі підписали понад 22 000 людей.



«Ми розглянули проблему уважніше та зрозуміли, що в цьому випадку наші правила щодо демонстрації оголених грудей застосовувалася некоректно. Відгуки Наомі допомогли нам зрозуміти, де наші правила недостатньо добре працюють і як їх можна поліпшити», – заявили представники Instagram.

«Звичайно, в наявному алгоритмі присутній величезний расовий дисбаланс, оскільки світлошкірі користувачі отримують просування та не повинні турбуватися про цензуру своїх постів, а темношкірі користувачі все ще повинні виправдовувати свою присутність на платформі, і до цього привернули увагу керівництва Instagram», – зазначила Наоме.





На правах реклами