Ми у Facebook
30.10.2020, 17:30

На Рівненщині зловмисники продавали засудженим наркотики [+Фото]

Прокуратура встановила 4 людей, які у складі організованої злочинної групи незаконно купували, постачали на територію виправної колонії та продавали засудженим наркотики.
Вказана група діяла майже рік, завдяки участі в ній співробітника колонії – начальника одного з відділень. Саме він, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби та держави, відповідав за доставку на територію виправної установи наркотичних засобів та прикривав незаконну діяльність злочинної групи.

На Рівненщині державі повернули земельну ділянку вартістю понад 2 млн грн

Членів організованого угрупування затримано у липні 2020 року, після передачі наркотичних засобів. Наразі усі вони перебувають під вартою.



29.10.2020 організатору та трьом учасникам групи повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті наркотичних засобів, вчинених повторно, а також у збуті та передачі наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчинених організованою групою (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Окрім співробітника колонії до складу угрупування входив його син, а також один із засуджених - 32-річний уродженець Львова, який і організував бізнес, та ще одна особа, яка відповідала за купівлю наркотичних засобів - бупренорфіну та метадону і пересилку їх службою доставки.

Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

За вказане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ