Ми у Facebook
06.11.2020, 14:00

Що приготувати з гарбуза, щоб вихідний був смачним і яскравим (РЕЦЕПТИ)

У похмуру осінньо-зимову пору ніщо так не зігріє, не підніме настрій і не відновить сили, як незвична страва з гарбуза на сніданок, обід чи сімейну вечерю. У нас - ціла підбірка рецептів!
Суп-пюре з гарбуза

На 1 кг почищеного гарбуза: 1 велика ріпчаста цибулина, 1 морквина, 1 л овочевого або курячого бульйону, 1-2 зубчики часнику (можна замінити дрібкою сухого чи гранульованого), 25-50 г вершкового масла, 150 мл молока або вершків, щіпка улюблених спецій (мелений чорний перець, коріандр, сушена петрушка, селера, кріп), лавровий листок, сіль.

Гарбуз почистіть від шкірки та серцевини, поріжте кубиками. Обсмажте на маслі подрібнену цибулю, моркву, додайте гарбуз. Підсмажені продукти з’єднайте з гарячим бульйоном. За бажанням можна додати в суп кілька нарізаних кубиками картоплин. Доведіть до кипіння, варіть ще 20-25 хвилин до готовності овочів. Додайте приправи, часник, посоліть за смаком.
Дайте трохи охолонути, подрібніть за допомогою занурювального блендера або протріть через металеве сито. Влийте вершки або молоко. Поставте суп на вогонь і нагрійте до кипіння.
Подавайте до столу з нарізаними кубиками та обсмаженими на вершковому маслі грінками з житнього хліба.

Рецепт на Геловін і не тільки: гарбузові смаколики

Гарбузова каша з яблуками

Гарбуз, яблука солодких або кисло-солодких сортів (порівну), відварений рис (кількість - за бажанням), вершкове масло та цукор (на смак).

Нарізаний кубиками гарбуз та пощищені й нарізані кубиками яблука протушкуйте до м’якості в сковорідці чи сотейнику під кришкою, доливши на дно трохи води, щоб не підгоріли. Можна підготувати гарбуз і яблука в мікрохвильовці. Потовчіть, додайте відварений рис і масло. При бажанні посипте цукром і ще трохи перемішайте і потушкуйте.

Апетитна закуска від грипу та застуди. Гарбуз з часником, сиром та горіхами

Пісочний пиріг з гарбузом

Класичне пісочне тісто - 400 г (готове заморожене з супермаркету чи приготоване за вашим улюбленим рецептом); гарбуз - 1 кг, цукор - півсклянки, 2 яйця, олія чи вершкове масло, цедра лимона, кориця, ваніль, мускатний горіх - за бажанням і за смаком.

Очищені шматки гарбуза викладіть на змащене олією чи маслом деко і запечіть у духовці до готовності. Дайте охолонути, протріть через сито, додайте цукор, яєчні жовтки, прянощі. Все перемішайте, введіть збиті в густу піну білки. Пісочне тісто розкачайте в круглий корж, обкладіть ним форму зсередини, зробивши «бортики» і випікайте його в гарячій духовці 10 хвилин. Вийміть з духовки, середину заповніть підготовленою гарбузовою масою, зверху трохи змастіть розтопленим вершковим маслом і запечіть пиріг до готовності й утворення рум’яної скоринки.

Готуємо ароматні гарбузові млинці на сніданок [+Фото]

Гарбузові мафіни

300 г просіяного борошна; 2 чайні ложки розпушувача; 400 г м'якоті стиглого яскравого гарбуза десертних сортів; 1 склянка цукру-піску; 3-4 курячі яйця; 2/3 склянки рафінованої соняшникової олії; пів чайної ложки солі; 1 чайна ложка меленої кориці; 2-3 чайні ложки цукрової пудри для посипання готових мафінів.

Гарбуз почистіть і наріжте, перемеліть у блендері. В отримане пюре вбийте яйця, додайте сіль і цукор. Потім поступово ввести борошно, корицю, розпушувач, влийте олію. Всі продукти мають бути кімнатної температури.
Готове тісто викладіть у формочки, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину.
Випікайте у добре розігрітій духовці при 180 градусах 20 хвилин. Ще гарячі посипте цукровою пудрою.

БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ З ГАРБУЗА:

Що приготувати на Хелловін: гарбузові рецепти від "ОГО"

Сезон гарбузових оладок відкрито! Три рецепти, які не залишать байдужими!

Як приготувати смачну та корисну гарбузову кашу

Дієтичний та корисний гарбуз: що приготувати? (+РЕЦЕПТИ)

Каша з гарбуза — 5 найкращих рецептів та порад

Пісні страви: Гарбуз з горіхами











На правах реклами