Ми у Facebook
04.11.2020, 15:04

Кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусу, - Міністр охорони здоров’я

Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Верховній Раді.
Ситуація з розповсюдженням COVID-19 в Україні наближається до критичної. Подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил.

“Звертаюся до кожного, незалежно від того, де ви знаходитеся: тут, у сесійній залі, по той бік екрана телевізора, у громадському транспорті, в магазині, на роботі чи вдома. Я звертаюся до кожного українця. Ми дійшли точки неповернення і близькі до катастрофи”, - наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що ситуація критична не тільки в Україні, але й у світі. Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія - знову вводять жорсткі карантинні обмеження. Навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн.

“Попереду - важкі часи. Наступні слова багатьом не сподобаються, але це факт: немає когось одного окремо відповідального за боротьбу з COVID-19. Ніхто в світі не здатен самотужки вирішити проблему коронавірусу. Більш того, ніхто ні за кого не вирішить цю проблему. Проскочити не вдасться. Настав час особистої відповідальності кожного. Так, я не обмовився. Коронавірус розповсюджується виключно від однієї людини до іншої. Тому кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусу”, - заявив Максим Степанов.

Натомість, за словами Міністра, багато хто нехтує носінням масок, не користується антисептиками та не дотримується дистанції. Попри заборони МОЗ проводяться масові заходи, порушуються правила безпеки.

За повідомленням з Урядового порталу.

Дізнайтеся, як доглядати вдома за хворим на COVID-19. Які лікарні Рівненщини приймають хворих на коронавірус.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ