Ми у Facebook
04.11.2020, 17:30

На Рівненщині готуються до найгіршого сценарію епідемії COVID-19

З кожним днем зростає кількість нових випадків зараження коронавірусом. У зв’язку з цим, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль провів селектор із головами районів та керівниками лікарень щодо епідемічної ситуації.
«Україна наближається до 10 тисяч офіційно зафіксованих випадків ковіду щодня. Антирекорди вже декілька днів підряд фіксуються і на Рівненщині. Ми готуємося до будь-якого розвитку подій навколо пандемії, у тому числі найгіршого. Найближчі 8 тижнів будуть найскладнішими. Тому посилюємо контроль за дотриманням карантину, щоб не допустити перевантаження медичної системи. Поряд з цим, шукаємо варіанти збільшення кількості ліжко-місць та активізуємо роботу щодо забезпечення киснем», - звернувся до присутніх Віталій Коваль.

Так, на сьогодні в області в 14 медзакладах, де лікують пацієнтів з ковідом, є 1103 місця. Зайнятість складає 73%. Тому Рівненська ОДА планує перепрофілювати декілька закладів для лікування лише хворих на COVID-19.

Кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусу, - Міністр охорони здоров’я

Голова ОДА доручив керівникам районів скласти чіткі графіки почергового введення додаткових ліжок з киснем. Він нагадав, що для цього область отримала з держбюджету 9 млн 233 тис. грн. Тому у районах мають прискоритися із виготовленням проектно-кошторисної документації для розведення кисню. Додатково Рівненська ОДА звернулася до МОЗ щодо виділення ще 14 млн грн для забезпечення медичних закладів киснем.

«Розуміємо, що є нестача кисню, тому шукаємо альтернативні варіанти. Проводимо переговори з керівництвом «Рівнеазоту», аби перевести виробництво з технічного в медичний кисень. Звертаю увагу і на підгрів кисневих станцій. Адже у разі зниження температури на вулиці є ризик припинення кисневої подачі тяжкохворим на коронавірус», - наголосив Віталій Коваль.

Також в області готуються до розгортання спеціальних локацій для прийому пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Віталій Коваль доручив керівникам районів об’їздити великі спортивні об’єкти, санаторії, будинки культури, гуртожитки тощо і скласти список готовності приміщень. Такі заклади мають передусім бути із електроживленням, водопостачанням, опаленням, мати велику площу для розміщення хворих.

Крім того, ГУ ДСНС в Рівненській області готове розгортати мобільні госпіталі.





На правах реклами