Ми у Facebook
04.11.2020, 22:17

Український претендент на Оскар виходить у прокат

зображення з usfa.gov.ua.

Завтра, 5 листопада, в широкий кінотеатральний прокат виходить драма "Атлантида" Валентина Васяновича, національний претендент на премію "Оскар" від України у категорії "Міжнародний повнометражний фільм".
Світова прем’єра фільму відбулась на Венеційському кінофестивалі у секції "Горизонти", де "Атлантида" здобула історичну для України перемогу. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Атлантида" Валентина Васяновича – найочікуваніший і найтитулованіший фільм року. Події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.



Усі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Виконавці – колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили у Маріуполі та Києві.

"Атлантида" отримала широкий міжнародний успіх: фільм показали на понад 50 фестивалях, де, окрім Венеційської перемоги, він отримав ще кілька Гран-прі, став найкращим фільмом Міжнародного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю та отримав нагороду як найкращий фільм і за найкращу режисуру Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО.


зображення з usfa.gov.ua.
зображення з usfa.gov.ua.


Український Оскарівський Комітет обрав "Атлантиду" національним претендентом на премію "Оскар" від України у категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Також стрічка увійшла до довгого списку Премії Європейської кіноакадемії та була презентована членам Голлівудської асоціації іноземної преси, яка присуджує премію "Золотий глобус". Картину придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори кількох європейських країн.

Продюсери фільму: Валентин Васянович, Ія Мислицька ("Плем'я", "Присмерк") та Володимир Яценко ("Додому", "Дике поле"). Міжнародною промоцією займається бельгійська компанія Best Friend Forever. Виробництво фільму здійснила "Студія Гармата фільм". Кінопроєкт став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку. Прокатник стрічки — кінокомпанія Arthouse Traffic.

Про це повідомляє Держкіно, usfa.gov.ua.

Нагадаємо, опублікували трейлер фільму про Девіда Бові. Українська короткометражка отримала вже 10 нагороду





На правах реклами